15:37:06 19.04.2024
Stiri

FOTO // Piatră de temelie pentru o viitoare biserică în Căușeni: Un deputat din România a făcut o donație și a promis să caute sponsori pentru construcția lăcașului

Actualitate 12.11.2020 10:38 Vizualizări1718 Autor: Ziarul National
FOTO // Piatră de temelie pentru o viitoare biserică în Căușeni: Un deputat din România a făcut o donație și a promis să caute sponsori pentru construcția lăcașului


În municipiul Căușeni din R. Moldova ar urma să fie ridicată o biserică ce va purta hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

Marți, 10 noiembrie, a avut loc slujba de sfințire a pietrei de temelie a viitorului lăcaș sfânt oficiată de către Preasfințitul Episcop Veniamin Goreanu al Basarabiei de Sud (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română), împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La ceremonie au fost prezenți, de asemenea, deputatul român Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Anatol Donțu, primarul orașului Căușeni, și viceprimarul Sergiu Babin.

Deputatul din Parlamentul României, Constatin Codreanu, a făcut o primă donație pentru viitoarea biserică și și-a exprimat speranța că această construcție va fi finalizată pe parcursul anului 2021.

„Cuvintele nu pot reda bucuria, onoarea și privilegiul de a fi printre cei care au semnat actul de sfințire a viitoarei biserici și care au cimentat simbolic viitorul fundament al acesteia. Sper să găsim și alți oameni generoși care să îl ajute fie financiar, fie prin materiale de construcție pe preacucernicul părinte paroh Mihail Câșlaru. Mitropolia Basarabiei este singurul așezământ național interbelic readus la viață la răsărit de Prut, de aici și importanța geospirituală și geoculturală unică ce îi revine în istoria contemporană. Orice investiție în comunitățile locale ale Patriarhiei Române din Republica Moldova este o investiție în viitorul comun al românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Rădăcina trebuie să crească, ca noi să culegem fructele unui românism sănătos, aici, la noi acasă!”, a afirmat la eveniment președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md