03:12:01 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Poliția NUMĂRĂ, unul câte unul, ziarele electorale ale lui Igor Dodon, CONFISCATE de la tipografia de stat: Candidatul și staff-ul său electoral, prinși cu MINCIUNA

Actualitate 12.11.2020 11:45 Vizualizări1580 Autor: Ziarul National
VIDEO // Poliția NUMĂRĂ, unul câte unul, ziarele electorale ale lui Igor Dodon, CONFISCATE de la tipografia de stat: Candidatul și staff-ul său electoral, prinși cu MINCIUNA


UPDATE // Șeful grupului care anchetează acest caz a anunțat că, după numărarea ziarelor confiscate, poliția urmează să ia o decizie pe care o va face publică ulterior.



UPDATE // Deputații din opoziție au cerut polițiștilor să ridice și ziarele de la sediul staff-ului de campanie al lui Igor Dodon.

UPDATE // Deputatul Lilian Carp a numărat la fața locului 215 pachete a câte 400 de ziare, așa cum spune poliția, ceea ce înseamnă deja 86 de mii de exemplare de ziare electorale în favoarea lui Igor Dodon, deși cifra oficială anunțată este de 55 de mii. Carp susține însă că fiecare „ziar” numărat de poliție ar fi de fapt două, fiindcă sunt puse unul în altul, fiecare dintre ele având căsuță tehnică aparte unde e trecut și tirajul. Astfel, numărul exemplarelor care a ajuns la poliție ar fi de 172 de mii, fără a lua în calcul ziarele de la sediul socialiștilor și altele care au fost deja distribuite.

UPDATE // Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a făcut publică o fotografie cu ziarele electorale ale lui Igor Dodon, suprinse ieri-dimineață în depozitorul tipografiei „Universul”. Peste trei ore, grămada aproape că dispăruse.

„O poză cu ziarele socialiștilor tipărite la „Universul” de ieri la ora 9.15. Ceea ce am văzut și numărat ieri este doar o mică parte, or ei au reușit fie să le încarce în transport, fie să le mute cu locul. Ce ziceți, sunt un million aici sau peste un milion? Pe fiecare din ele scrie că tirajul e de 55 de mii…”, a specificat Litvinenco.


************************

Reprezentanții Poliției, numără, în prezența deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și ai Partidului Socialiștilor, ziarele electorale în favoarea candidatului Igor Dodon la funcția de președinte, confiscate miercuri din depozitul tipografiei de stat „Universul”.

Deputații PAS care au semnalat cazul și au chemat oamenii legii să investigheze o eventuală fraudă electorală susțin că tirajul declarat oficial este de 55 000, în timp ce cantitatea reală de exemplare ar fi mult mai mare.

Atunci când deputații au mers la tipografia de stat, care nu este indicată pe ziarele electorale ale lui Dodon, angajații au oprit procesul tehnologic și au părăsit locurile de muncă.

De cealaltă parte, staff-ul electoral al lui Igor Dodon susține că totul este „legal” și că toate cheltuielile legate de tipărirea ziarelor au fost declarate oficial.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md