Participă la concursul de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, dedicat împlinirii a 125 de ani a marelui scriitor Lucian Blaga

cărți

Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” organizează sâmbătă, 14 noiembrie 2020, cu începere de la ora 10.00, etapa republicană a Concursului de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, ediţia a XXX-a, dedicată scriitorului Lucian Blaga, de la a cărui naștere s-au împlinit 125 de ani.

Concursul se va desfășura în format online, pe platforma ZOOM. Inaugurarea concursului, precum și momentul final în care se vor anunța rezultatele concursului, vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.

La concurs vor participa circa 70 de elevi din clasele IX–XII din Republica Moldova, învingători în etapa raională/municipală. Concurenții vor susține două probe de concurs. La prima probă vor completa un test online cu referire la viața și activitatea scriitorului. La proba a doua (oral) vor avea ca sarcină lectura interpretativă a unui text poetic de Lucian Blaga cu accent pe motive sau starea de spirit a eului liric.

Juriul concursului, prezidat de Adrian Ghicov, dr. hab., conferențiar universitar, va desemna câte 10 câştigători ai premiilor I, II, III, iar ceilalţi concurenţi vor primi menţiuni pentru participare.

Concursul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Moldova, Fondul Copiilor din Moldova și Secția Națională IBBY din Republica Moldova.


Informaţii suplimentare la tel. (022) 00 95 35 (BNC „Ion Creangă”, Secția „Dezvoltare în biblioteconomie și știința informării”)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente