Poliția Capitalei a anunțat că nu a depistat vreo încălcare a legislației în cazul ziarelor electorale ale lui Igor Dodon

ajkcfbd-920×460

Poliția Capitalei anunță că nu a depistat încălcări în cazul tirajului ziarelor electorale, depistate la tipografia de stat „Universul”.

„Astăzi, 12 noiembrie, în cadrul acţiunilor procesuale întreprinse aferent examinării materialului înregistrat la ziua de ieri, angajații poliției au efectuat cercetarea unităţilor de transport, menţionate supra, unde s-a constatat că încărcătura constituie ziare cu conţinut de agitaţie electorală în favoarea unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în număr de 86 000 de exemplare dintre care 50 000 în limba română și 36 000 în limba rusă.

Totodată, s-a constatat că lucrările de editare a ziarelor cu conținut electoral au fost prestate în baza contractului de prestări servicii, care urma să tipărească 109 mii de exemplare în formatul 8 A 3.

În cadrul măsurilor întreprinse și materialului probatoriu acumulat, nu au fost constatate careva încălcări ale legislației privind încărcătură dată, ulterior Comisia Electorală Centrală urmând să se expună asupra circumstanțelor”, se arată în comunicatul poliției.

Amintim că ieri, 11 noiembrie, la tipografia de stat „Universul” au fost depistate mai multe mașini cu ziarele electorale ale lui Igor Dodon. PAS a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală prin care cere sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale.


Reamintim că pe 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM). Maia Sandu a câștigat cele mai multe voturi, totuși insuficiente pentru a câștiga alegerile din primul tur. Astfel, pe 15 noiembrie va fi organizat cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, unde se vor duela Igor Dodon și Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente