Usatîi a depus o sesizare la CEC pentru scoaterea lui Dodon din cursa electorală

Irina Odobescu
12/11/2020
Captură: privesc.eu

Renato Usatîi, președintele formațiunii Partidul Nostru, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) despre anularea înregistrării candidaturii lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale. El susține că cheltuielile declarate de Dodon pentru campania electorală nu corespund realității. 

„Mergem să depunem un set de acte la CEC, o sesizare despre anularea înregistrării lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale. Este un temei clar că a fost violată legislația R. Moldova. Începând cu 2014, am fost atacați de mai multe ori. În comparație cu alții, noi nu am încălcat niciodată legea, este decizia CEDO, care confirmă acest lucru. Acum, când am urmărit pe parcursul campaniei electorale că sunt unele încălcări, am venit să le declarăm. Plahotniuc, de un an și jumătate, nu mai este în R. Moldova, dar toată violarea justiției i-a rămas ca moștenire lui Igor Dodon”, a menționat Renato Usatîi. 

Președintele formațiunii Partidului Nostru a mai spus că Igor Dodon nu a declarat toți banii cheltuiți pentru camapnia electorală. Semnatarii sesizării au solicitat CEC să examineze cererea public, în prezența reprezentanților partidului.

„În campania electorală, Igor Dodon a cheltuit de câteva ori mai mulți bani decât a declarat doar pentru tipărirea ziarelor și pentru combustibil. Astăzi, noi trebuie să terminăm cu rapoartea la CEC. Un billboard costă 200 de euro în teritoriu, iar socialiști îl trec în raport cu câte 5/10 euro, iar în Bălți cu 54 de lei”, a precizat Renato Usatîi. 

Miercuri, deputatul Oazu Nantoi a depistat un tiraj masiv de ziare care fac publicitate electorală pentru Igor Dodon și colportează falsuri despre contracandida acestuia, Maia Sandu, la Întreprinderea de Stat „Editura Universul”.

Publicațiile ar fi transportate spre oficiale poștale din republică. Echipa PAS constată folosirea resurselor administrative de către Igor Dodon și cere sancționarea acestuia.

Irina Odobescu
12/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii