Litvinenco solicită Procuraturii Generale urmărire penală în cazul lui Dodon pentru coruperea alegătorilor

Irina Odobescu
12/11/2020
Igor Dodon via Facebook

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a solicitat Procuraturii Generale să pornească urmărire penală în cazul președintelui în exercițiu, Igor Dodon, pentru coruperea alegătorilor. 

„Există indicii clare care denotă că Igor Dodon a folosit resurse adminsitrative și mijloace financiare nedeclarate. Pe ziarele depistate, deși era indicat tirajul de 55.000 de exemplare, de facto, doar în ziua documentării, la locul faptei, au fost depistate peste 100.000 de mii de exemplare. Și asta fără a ține cont de ziarele scoase cu microbuzele din tipografie până la intervievarea martorilor și a poliției”, subliniază Litvinenco.

Precizăm că, miercuri, deputatul Oazu Nantoi a depistat un tiraj masiv de ziare, care fac publicitate electorală pentru Igor Dodon și colportează falsuri despre contracandida acestuia, Maia Sandu, la Întreprinderea de Stat „Editura Universul”.

Publicațiile ar fi transportate spre oficiale poștale din republică. Echipa PAS constată folosirea resurselor administrative de către Igor Dodon și cere sancționarea acestuia. Echipa PAS constată folosirea resurselor administrative de către Igor Dodon și cere sancționarea acestuia.

Irina Odobescu
12/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii