fbpx

Număr record de infectări de COVID-19 în Japonia. Țara se confruntă cu un al treilea val al epidemiei 

Japonia a raportat astăzi un număr record de 1645 de cazuri de COVID-19, care, potrivit experţilor, ar putea anunţa un al treilea val al epidemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tokyo a confirmat 393 noi cazuri, cel mai ridicat bilanţ zilnic din ultimele trei luni, iar prefectura Osaka (vest) a înregistrat 231 cazuri, depăşind a treia zi consecutiv pragul de 200 de persoane infectate. Bilanţul, care include un record de 236 noi cazuri pe insula nordică Hokkaido, a depăşit recordul precedent de cazuri zilnice de 1596 de infectări, înregistrat pe 7 august.

Aceste creşteri pot fi considerate ca începutul unui „al treilea val al coronavirusului”, a declarat Toshio Nakagawa, preşedintele Asociaţiei Medicale din Japonia, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. În aceeași zi, pe teritoriul arhipelagului nipon s-au înregistrat 1543 de cazuri noi potrivit bilanţului zilnic.

Potrivit Agerpres, Japonia a ieşit din starea de urgenţă instaurată în cea mai mare parte dintre cele 47 de prefecturi la mijlocul lunii mai, însă în august, țara s-a confruntat cu un al doilea val al epidemiei.

Potrivit Agenției Kyodo, Japonia a raportat până în prezent 114.400 de infecţii cu noul coronavirus şi 1884 de decese asociate virusului COVID-19.

Articole asemănătoare

Back to top button