image
Sursa foto: border.gov.md

Șoferul unui camion, prins cu un act fals la frontieră; Explicația acestuia

Certificat de înmatriculare pentru semiremorcă de model Kögel, cu indici de falsificare, a fost identificat la controlul de frontieră în punctul de trecere Tudora. Șoferul de camion a declarat că a recurs la falsificarea certificatului din motiv că semiremorca a fost reutilată, iar masa totală a acesteia a fost modificată.

Ieri, în jurul orei 22.00, în punctul de trecere Tudora s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean, în vârstă de 28 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Republica Moldova.

Șoferul a prezentat la control toate actele pentru mijlocul de transport condus, dar și pentru semiremorcă. Însă, conform unor informații operative, se cunoștea că semiremorca circulă cu două certificate de înmatriculare, fapt pentru care polițiștii de frontieră au extins verificările.

În scurt timp, în mapa cu documente a fost depistat cel de-al doilea certificat. Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-2 a supus verificărilor, cu ajutorul tehnicii speciale, astfel fiind constatat falsul actului.

Pentru perfectarea acestuia, șoferul ar fi oferit 500 de ruble unei cunoștințe din regiunea transnistreană.

Tânărul este cercetat, conform art.361, (al.1) Cod Penal al Republicii Moldova. Acesta și-a continuat călătoria, în baza certificatului de înmatriculare autentic. Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză.

Noutăţile partenerilor

comentarii: