image
Sursa foto: jurnal.md

Tiraj masiv de „Socialistul” la Editura Universul; „Poșta Moldovei a încărcat toată noaptea camioane cu 2 milioane de ziare”

Un tiraj masiv de ziare care-i fac publicitate candidatului la prezidențiale Igor Dodon și promovează falsuri despre contracandidatul acestuia, Maia Sandu, se găsesc la momentul actual la depozitul Întreprinderii de Stat editura Universul. O bună parte din ele au fost deja încărcate în cinci microbuze care au luat calea spre oficile poștale din RM. Pe tiraj nu este indicată Editura Universul, ci SRL „EditTipar Grup”.

Deputatul Oazu Nantoi a alertat poliția și a menționat că este un proces grav de utilizare a baniloir publici și a resurselor administrative de către un concurent electoral.

„Am fost și am văzut acest tiraj masiv de ziare în depozitul întreprinderii de stat. Am alertat poliția. Vrem să vedem de ce pe el figurează o altă editură, decât cea în depozitul căreia a ajuns, Totodată vrem să facem cunoștință cu contractul, să vedem în ce mod este implicată întreprinderea de stat „Editura Universul” în acest proces și dacă banii achitați pentru tiraj provin din fondul electoral al candidatului Igor Dodon”, a declarat Oazu Nantoi, care spune că deține informații că tirajul ar fi de 2 milioane.

socialistulsocialistul

„Am fost telefonat de un simpatizant care ne-a spus că Poșta Moldovei toată noaptea a încărcat camioane cu aceste ziare, cu un tiraj de 2 milioane, ca poștașii să inunde toată Moldova în ultimele două zile cu ele. Vom verifica oficiile poștale ca să vedem ce se întâmplă în RM. Aici este doar o fărâmă din întregul proces, de utilizare a banilor publici și a resurselor de stat de către un concurent electoral”, a mai spus Oazu Nantoi.

Tiraj masiv de „Socialistul” la Editura Universul; Un deputat a alertat poliția

Tiraj masiv de „Socialistul” la Editura Universul; Un deputat a alertat poliția Posted by Jurnal.md on Wednesday, 11 November 2020

La fața locului se află și o echipă de filmare a Jurnal TV care a filmat locul de unde au fost încărcate în cinci microbuze tirajul de ziare electorale. La fața locului a venit poliția. Pe teritoriu se mai găsesc două microbuse ticsite cu ziare.

socialistulsocialistul

socialistulsocialistul

socialistulsocialistul

Am încercat să luăm legătura și cu directorul înreprinderii de stat Editura Universul, Corneliu Mazur, dar la unicul telefon afișat pe site-ul instituției deocamdată nu răspunde nimeni.

SRL „EditTipar Grup” este fondată de „Moldpresa Grup SRL” și este administrată de Artur Bordug.

Amintim că în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016 întreținerea ziarului „Socialiștii”, fondat de PSRM, a costat aproape un milion de lei. Tirajele din septembrie, octombrie și noiembrie - au fost tipărite în campania precedentă în peste 300.000 de exemplare. Artur Bodrug, care administra firma care a tipărit ziarul a fost atunci și unul din donatorii din campanie a PSRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: