image
Sursa foto: jurnal.md

Ce spune poliția despre microbuzele ticsite cu ziare care-i fac publicitate lui Igor Dodon

Două microbuze ticsite cu ziare care-i fac publicitate candidatului la prezidențiale Igor Dodon au fost sigilate și ridicate de oamenii legii de la Editura Universul din capitală.

Solicitată de Jurnal.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei Natalia Stati, a declarat că: „Poliția a fost sesizată astăzi prin intermediul serviciului unic 112. La fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, ulterior două microbuze au fost sigilate și ridicate.Cazul este cercetat în continuare de polițiști”.

jurnal.mdjurnal.md

Precizăm că deputații de opoziție spun că este vorba de un tiraj mult mai mare decât cel indicat pe ziare, adică 55.000. Doar într-un singur microbuz aceștia au numărat peste 70.000 de ziare.

jurnal.mdjurnal.md

Staff-ul lui Igor Dodon a emis un comunicat după ce poliția, sesizată de către deputații PAS, a confiscat o parte din tirajul ziarului de propagandă „Socialistul”.

„Condamnăm acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral. Am sesizat instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni”, se spune în comunicat.

Aceași sursă mai precizează că „pliantul electoral al candidatului Igor Dodon”, este achitat din fondul electoral și că acest fapt „poate fi probat prin contractul încheiat cu un agent economic. Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: