image
Sursa foto: captură video

Usatâi cere CEC excluderea lui Dodon din cursa prezidențială: „A tipărit ilegal peste două milioane de ziare” // VIDEO

Renato Usatâi cere Comisiei Electorale Centrale, excluderea lui Igor Dodon din cursa prezidențială, după ce astăzi s-a descoperit faptul că acesta ar fi tipărit ilegal peste două milioane de ziare electorale, care au fost împărțite în toate raioanele din țară. Usatâi a mai declarat că a sesizat Procuratura Generală și cere pornirea unei cauze penale pe acest fapt.

Într-o intervenție live pe pagina sa de facebook, Renato Usatâi a declarat că are probe clare că tipărirea ziarelor la tipografia „Universul”, este un fapt ilegal, pe care staff-ul lui Dodon încearcă acum să-l ascundă.

„Astăzi toți am fost martori la ce s-a întâmplat la întreprinderea de ziare. Sute de mii de ziare au fost tipărite iar socialiaștii se eschivează. Vă prezint probe. Și anume că în Republica Moldova există doar o tipografie care tipărește foile de ziar pe așa calitate, mai scumpă decât la altele, și aceasta este tipografia „Universul”. Și ziarul din primul tur al lui Dodon și din acest tur, sunt tipărite pe așa fel de hârtie. Socialiștii mint când spun că aceste ziare erau printate la EdiTipar. Până la acest moment Igor Dodon a tipărit peste două milioane de ziare, cheltuielile cărora nu sunt indicate în baza de date. Astfel, CEC nu va putea evalua cheltuielile electorale ale acestuia”, a declarat Usatâi.

Fostul candidat la președinție afirmă că Igor Dodon a cheltuit deja peste zece milioane de dolari, pentru această campanie electorală. Acesta a făcut apel la Procuratura Generală să pornească o cauză penală pe faptul tipăririi ilegale a ziarelor dar și pe faptul finanțării candidaturii lui Igor Dodon în această campanie electorală.

„Astăzi voi prezenta și probe că Igor Dodon a cheltuit pentru campania sa electorală peste zece milioane de dolari, bani veniți de peste hotare. Fac apel la Procuratura Generală în mod de urgență pornirea unei cauze penale pe faptul evenimentelor de astăzi privind tipărirea ziarelor electorale în susținerea lui Igor Dodon. Cerem ridicarea actelor contabile ale editurii și a foilor de parcurs, sigilarea utilajului editurii implicate, precum și audierea lucrătorilor și șoderilor care au transportat ziarele”, a declarat Usatâi.

Precizăm că un tiraj masiv de ziare care-i fac publicitate candidatului la prezidențiale Igor Dodon și promovează falsuri despre contracandidatul acestuia, Maia Sandu, au fost descoperite la depozitul Întreprinderii de Stat editura Universul, care este însă o tipografie de stat, iar în ziare se raportează o tipografie privată. 

O bună parte din ele au fost încărcate în cinci microbuze care au luat calea spre oficile poștale din RM, iar o parte au fost confiscate de poliție. Pe tiraj nu este indicată Editura Universul, ci SRL „EditTipar Grup”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: