A văzut lumina zilei în ambulanță. O femeie din Hîncești a născut în drum spre maternitate

O femeie de 32 de ani a născut în ambulanță la Hîncești, duminica trecută. Nașterea a fost asistată de echipa de asistență medicală urgentă, iar copilul este sănătos.

Foto: UNIMEDIA

Gravida a solicitat Serviciul de Urgență la ora 18:49, acuzând dureri abdominale și contracții. În 10 minute, echipa PAMU Bujor a intervenit la adresa solicitării.

În timp ce pacienta era transportată la maternitatea din raion, s-a declanșat nașterea. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă de 3.000 gr. Lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Hîncești, pentru îngrijiri.

Totodată, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 7 – 9 noiembrie, echipele AMU au avut 6.058 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2.224 pacienți, dintre care 1.924 adulți și 300 copii.

Pe parcursul acestor zile au fost deservite 1.048 urgențe cardiologice, inclusiv 11 cazuri sindrom coronarian acut; 766 urgențe neurologice, inclusiv 78 accidente vasculare cerebrale; 1.382 solicitări pe motivul urgențelor respiratorii, dintre care 541 IRVA.

Urgențele traumatologice au constituit 519 solicitări. Pe traseele din țară s-au produs 23 de accidente de circulație, 33 de persoane au avut de suferit. Ulterior, 26 de pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești.


Pub