Atletism: Roma va organiza Campionatele Europene în 2024

Roma va organiza Campionatele Europene de atletism ediţia 2024, a anunţat federaţia continentală (European Athletics) pe contul său oficial de Twitter, transmite Agerpres.

Foto: sportcontrol.ro

Capitala Italiei a fost preferată oraşului polonez Katowice, singurul contracandidat, precizează cotidianul L'Equipe.

Roma va găzdui pentru a doua oară Europenele de atletism, la cinci decenii după ce a organizat ediţia din 1974.

Întrecerile vor avea loc pe prestigiosul Stadion Olimpic din „oraşul etern", însă nu se ştie deocamdată dacă acestea vor avea loc înainte sau după JO de vară de la Paris, prevăzute între 26 iulie şi 11 august 2024.

După ediţia inaugurală desfăşurată în 1934 la Torino, Roma a devenit al doilea oraş italian care a organizat Europenele de atletism, în 1974. După 50 de ani, „Oraşul etern" va fi din nou gazda acestei competiţii, care va sărbători în capitala Italiei cea de-a 26-a sa ediţie.

Campionatele Europene de atletism din acest an urmau să se desfăşoare în luna august, la Paris, dar au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Viitoarea ediţie a competiţiei va avea loc în 2022 la Munchen, în cadrul „European Championships", eveniment care va include întreceri continentale la mai multe discipline (atletism, ciclism, gimnastică, tenis de masă etc)


Pub