Un fost deputat PD, în vizorul ANI. Ce ar fi încălcat parlamentarul

Fostul deputat din cadrul Partidului Democrat Nicolae Juravschi a ajuns în vizorul ANI, după ce ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților, ocupând simultan cu exercitarea mandatului de parlamentar și funcția de președinte în cadrul Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit inspectorului de integritate, care a efectuat controlul, Nicolae Juravschi nu și-a rezolvat starea de incompatibilitate, deoarece în perioada când a deținut mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova, acesta a exercitat, simultan, o funcție remunerată, fiind șef al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova.

Totodată, potrivit raportului, Juravschi a încasat venitul pentru deținerea funcției respective imediat după încetarea mandatului de parlamentar.

În cazul în care actul de constatare ANI va rămâne definitiv, Nicolae Juravschi va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică și de demnitate publică, precum și de a fi ales în Parlamentul RM, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Totodată, numele acestuia va fi introdus în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Actul poate fi contestat în instanța de contencios administrativ, în termen de 15 zile de la primirea acestuia.

La 23 noiembrie 2011, Nicolae Juravschi a devenit deputat în Parlamentul RM, ales pe listele PLDM. În iulie 2015, Juravschi a anunțat că părăsește fracțiunea PLDM și se alătură grupului format din foștii liberal-democrați Iurie Leancă și Eugen Carpov, care la rândul lor au părăsit partidul și fracțiunea în februarie 2015, lansând apoi Partidul Popular European din Moldova.

Ulterior, în aprilie 2017 a aderat la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.


Pub