A furat din maxi-taxi 495 de lei, dar va plăti o amendă de 42 de mii de lei: Un bărbat, identificat la două săptămâni de la furt

Un bărbat care a furat un portmoneu în timp ce se deplasa cu microbuzul nr. 103 din Chișinău a fost reținut de către polițiști.

Potrivit Poliției Capitalei, cazul a avut loc la data de 27 octombrie. Bărbatul în vârstă de 49 de ani, în timp ce se deplasa cu ruta de maxi-taxi nr. 103, a sustras pe ascuns din geanta unei tinere în vârstă de 18 ani, portmoneul în care se aflau 495 de lei și actele de identitate.

Observând lipsa bunului, tânăra imediat a sesizat poliția. Urmare a măsurilor întreprinse de către angajații poliție, individul a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat pentru audieri.

Făptașul și-a recunoscut vinovăția. Anterior, el a mai fost judecat de mai multe ori pentru infracțiuni similare.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Pub