Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostele cadre revin în funcții.…

Fostele cadre revin în funcții. Directorul Agenției Medicamentului, ex-consilier al lui Filip, a fost demis

Directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, fost consilier al lui Pavel Filip, a fost eliberat din funcție. O hotărâre în acest sena a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Eremei Priseajniuc a fost înlocuit cu Silvia Cibotari, care anterior a deținut funcția respectivă.

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 11 noiembrie, demisia lui Eremei Priseajniuc din funcția de directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Acesta a deținut funcția respectivă din iunie 2020.

Prim-ministrul Ion Chicu a spus că, în ultimul timp, au fost mai multe plângeri privind activitatea Agenției.

„Am o rugăminte, împreună cu Cancelaria, să alocați un pic de timp să examinați multiplele demersuri din partea agenților economici din sector, care au parvenit în ultimul timp, în privința activității acestei agenții. Sunt mai multe plângeri și eu vă rog să le examinați”, a comentat.

Priseajniuc a fost înlocuit cu Silvia Cibotari, care anterior a deținut funcția respectivă.

Silvia Cibotari este una dintre cele mai longevive angajate ale Agenției Medicamentului, activând în instituție de peste 25 de ani. Ea a deținut funcția de vicedirectoare o lungă perioadă. În anul 2016 ea a intentat un proces împotriva Ministerului Sănătății, pe vremea ex-ministrei Ruxandei Glavan, pentru că a fost sancționată fără motiv, intimidată să plece din funcția de vicedirectoare și din instituție. În decembrie 2018, Silvia Cibotari a câștigat procesul și și-a demonstrat nevinovăția, scrie sanatateinfo.md.

În decembrie 2019 ea a fost numită de guvernul Chicu în funcția de directoare a Agenției Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, însă în iunie 2020 a fost demisă în baza propriei cereri de demisie. Atunci, în locul ei a fost numit Eremei Priseajniuc.