Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Usatîi susține că „o persoană…

Usatîi susține că „o persoană publică” din exterior i-a cerut o întâlnire cu Dodon, în contextul turului doi de prezidențiale

Fostul candidat la președinție, Renato Usatîi, spune că a fost contactat de mai multe persoane din „interior și exterior”, cu scopul de a-l convinge să discute cu Igor Dodon în contextul turului doi al scrutinului prezidențial. Cât privește o adresare directă a candidatului susținut de PSRM, Usatîi spune că nu a fost.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV Usatîi a spus că „o persoană publică, cunoscută în lume” i-ar fi cerut să meargă la o întrevedere cu Dodon, pentru 30 de minute.

„Igor Dodon nu m-a contactat, dar au încercat să mă contacteze mai multe persoane din interior și exterior. M-a contactat o persoană foarte cunoscută în lume și fiind ziua mea de naștere, mi-a solicitat să îi face eu un cadou – să discut cu Dodon măcar 30 de minute, dar cu garanții că nu îl voi lipi cu scoci și nu îi voi pune cătușe”, a spus liderul partidului Nostru.

În replică, Usatîi spune că a avut un alt scenariu pentru o eventuală întâlnire cu Dodon.

„I-am răspuns că dacă Dodon are frică să nu-i pun cătușele și să ies live, am o altă propunere. El o face pe patriotul. Luăm o armă, demonstrăm online că este încărcată, îi las arma cu un glonț și îl las singur în birou pentru 30 min. Dodon nu m-a contactat direct pentru că îi este frică pentru toate lucrurile murdare făcute mie”, a mai spus Renato Usatîi.

De menționat că, liderul Partidului Nostru a anunțat miercuri seara că se va adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu solicitarea de a exclude candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, din cursa electorală. Se întâmplă după ce la tipografia de stat Universul din centrul Capitalei au fost depistate mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite aici într-un tiraj mult peste cel declarat de Dodon.

Renato Usatîi acuză că Igor Dodon ar fi tipărit peste 2 milioane de ziare, iar cheltuielile pentru aceste servicii nu au fost incluse în rapoartele financiare depuse la CEC, ceea ce reprezintă o încălcare a legislației.

Anterior, reprezentantul cu drept de vot consultativ al concurentului electoral Maia Sandu în Comisia Electorală Centrală (CEC), Olesea Stamate, a expediat o sesizare în adresa Comisiei, solicitând sancționarea candidatului susținut de PSRM în alegerile prezidențiale, Igor Dodon, pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale.