20:21:06 24.04.2024
Stiri

Klaus Iohannis: „Votul cetăţenilor pentru Maia Sandu, un vot în favoarea unei evoluţii DEMOCRATICE IREVERSIBILE a R. Moldova. Vom fi extrem de atenți la votul LIBER exprimat al cetățenilor"

Actualitate 11.11.2020 07:59 Vizualizări1854 Autor: Ziarul National
Klaus Iohannis: „Votul cetăţenilor pentru Maia Sandu, un vot în favoarea unei evoluţii DEMOCRATICE IREVERSIBILE a R. Moldova. Vom fi extrem de atenți la votul LIBER exprimat al cetățenilor


România îşi doreşte să rămână un partener solid pentru societatea civilă din R. Moldova, iar turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de la Chişinău va fi observat atent, a afirmat, marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele României, Klaus Iohannis, transmite TVR.ro.

„Suntem şi ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din R. Moldova, în ansamblul său. Vom fi extrem de atenţi la desfăşurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul R.Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetăţenilor, în cadrul unor alegeri democratice, corecte şi libere de orice interferenţe nedorite", a arătat preşedintele României.

El a vorbit de unul dintre candidaţii celui de-al doilea tur al prezidenţialelor din R. Moldova.

„M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetăţenilor pentru candidata Maia Sandu, acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluţii democratice ireversibile a R. Moldova, pe care România a susţinut-o permanent şi o susţine fără rezerve", a subliniat el.

În acest sens, a subliniat că drumul european "este unul al progresului, cu reforme curajoase, în special în domeniul justiţiei, şi prin consolidarea democraţiei".

„Am subliniat mereu că drumul spre Europa este unul al progresului, cu reforme curajoase în special în domeniul Justiției și prin consolidarea democrației. România va continua să sprijine R. Moldova în eforturile sale de modernizare.

Deja ţara noastră a investit semnificativ şi dezinteresat în infrastructură, în proiecte de interconectare, în şcoli, spitale, grădiniţe şi în multe alte domenii în folosul direct al cetăţenilor, pentru dezvoltarea R. Moldova şi pentru consolidarea democraţiei", a amintit oficialul de la București.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md