20:47:09 23.04.2024
Stiri

Putin anunță că și vaccinurile rusești împotriva Covid-19 sunt sigure și eficiente, deşi faza a treia a studiilor clinice nu a fost finalizată

Actualitate 11.11.2020 08:59 Vizualizări1019 Autor: Ziarul National
Putin anunță că și vaccinurile rusești împotriva Covid-19 sunt sigure și eficiente, deşi faza a treia a studiilor clinice nu a fost finalizată


După ce companiile Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul împotriva COVID-19 este 90% eficient în a preveni infecția cu noul coronavirus la oameni, Vladimir Putin susține că și vaccinurile rusești sunt sigure și nu au efecte secundare grave după utilizare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că toate vaccinurile ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente, adăugând că Rusia va înregistra în curând un al treilea vaccin împotriva noului coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres..

Rusia a lansat vaccinul Sputnik V pe piaţa internă în pofida faptului că faza 3 a studiilor clinice nu a fost încă finalizată. Ministerul rus al Sănătăţii a declarat luni că Sputnik V are o eficienţă de peste 90%, afirmaţie făcută la scurt timp după ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au făcut acelaşi anunţ în legătură cu vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva COVID-19.

"Există deja două vaccinuri înregistrate şi studiile au arătat şi au confirmat că, în primul rând, aceste vaccinuri sunt sigure şi nu au efecte secundare grave după utilizare şi, în al doilea rând, sunt eficiente", a declarat Vladimir Putin prin videoconferinţă de la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

Totodată, Putin a mai spus că Moscova este pregătită să coopereze în ceea ce priveşte vaccinurile împotriva noului coronavirus şi a convenit cu premierul pakistanez Imran Khan că vaccinarea ar trebui să fie disponibilă la scară largă pentru toată lumea, relatează TASS.

"Vă sugerăm să nu politizaţi aceste procese, având în vedere că oamenii din întreaga lume au astăzi nevoie de aceste medicamente, fără nicio exagerare", a mai spus el.

"Suntem gata să lucrăm cu toate ţările lumii şi, bineînţeles, cu partenerii noştri din cadrul OCS", a mai spus preşedintele rus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md