20:25:17 23.04.2024
Stiri

Purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon acuză deputații PAS, care au descoperit astăzi un tiraj ENORM de ziare electorale, că ar fi „blocat ilegal materialele cu caracter electoral”

Actualitate 11.11.2020 16:30 Vizualizări1098 Autor: Ziarul National
Purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon acuză deputații PAS, care au descoperit astăzi un tiraj ENORM de ziare electorale, că ar fi „blocat ilegal materialele cu caracter electoral” Sergiu Litvinenco


Staff-ul candidatului „independent” la funcția de președinte, Igor Dodon, condamnă „acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului”.

Reacția vine după ce mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au descoperit astăzi, la tipografia de stat „Universul”, zeci de mii de ziare electorale în favoarea lui Dodon, atât încărcate în microbuze, cât și în depozitul tipografiei, deși pe acestea era indicată o cu totul altă tipografie și un tiraj de numai 55 000 de exemplare.

Oazu Natoi, Igor Grosu, Sergiu Litvinenco, Iurie Reniță și Lilian Carp au vorbit despre „cheltuieli nedeclarate” și o eventuală „fraudă electorală” comisă de candidatul Igor Dodon care „ar trebui scos din cursa electorală”.

CITIȚI și VIDEO, UPDATE // Poliția ridică PROBELE. Microbuze pline cu ZIARE „pentru Igor Dodon” și BĂTAIE între deputați la editura de stat „Universul”: Deputații au chemat procurorii. „Într-un stat de drept, candidatul era scos din cursa electorală”

„Am sesizat instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni. Facem apel la observatorii naționali și internaționali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat. (...) Cât privește pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon, acesta este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului”, susține Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Dodon.

Muntean a pus evenimentul de astăzi de la tipografie pe seama „sustragerii atenției” de la declarațiile socialistului Bogdat Țîrdea vizavi de o pretinsă finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md