fbpx

În ajun de prezidențiale, Guvernul majorează alocațiile lunare pentru veterani. Sumele pe care le vor primi

Guvernul a aprobat astăzi proiectul care prevede majorarea cuantumului alocației pentru veteranii de război participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova, la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor state.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alocațiile vor crește cu 200 de lei, astfel, începând cu 1 ianuarie peste 26.350 de veterani nu vor mai primi 300 de lei, ci 500.

În cazul veteranilor cu dizabilități de pe urma războiului și celor care s-au ales cu sechele ca urmare a avariei de la CAE Cernobîl, dar și persoanelor decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondiala, alocația va crește cu încă 100 de lei.

Totodată, proiectul prevede acordarea dreptului la alocație lunară de stat persoanelor antrenate de organele puterii locale la strângerea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial în cuantum de 700 lei.

Cheltuielile necesare pentru realizarea acestei propuneri constituie 67,1 milioane de lei și sunt prevăzute în proiectul legii bugetului de stat pentru 2021.

Articole asemănătoare

Back to top button