/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Renato Usatîi spune că va depune la CEC o cerere privind excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală și cere inițierea unui proces penal

missing
11 noiembrie 2020, ora 19:13

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că pregătește o solicitare privind excluderea candidatului independent Igor Dodon, susținut de PSRM, din cursa electorală, după ce s-a descoperit că materiale electorale în susținerea lui Dodon sunt tipărite la tipografia de stat „Universul”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Renato Usatîi a menționat că cererea va fi depusă mâine, la ora 10:00, la  Comisia Electorală Centrală.

„Juriștii noștri adună informații pentru ca mâine, la ora 10:00, să mă adresez la CEC, cu documentele pentru a cere excluderea lui Dodon din cursa electorală, pentru că el a pierdut nu doar frica, el a pierdut și mirosul”, a declarat Renato Usatîi.

„Universul este unica tipografie care tipărește aceste ziare pe o hârtie mai calitativă și mai scumpă. Socialiștii mint atunci când spun că aceste ziare erau printate la tipografia Edit Tipar Grup. Chiar dacă această tipografie a făcut contract cu Universul, pentru că spun că au probleme tehnice, pe ziare trebuia să fie scris Universul, dar nu Edit Tipar Grup. Dodon a tipărit peste 2 milioane de ziare și cheltuielile nu sunt incluse în rapoartele depuse la CEC. Asta înseamnă nedeclararea cheltuielilor”, a adăugat Renato Usatîi.

Totodată,  liderul Partidului Nostru a făcut un apel către Procuratura Generală; „Rog în mod de urgență pornirea cauzei penale pe faptul evenimentelor de astăzi legate de editarea ziarelor electorale în susținerea candidatului Igor Dodon. Rog ca urmărirea penală să fie efectuată de reprezentanții Procuraturii Generale și nu Ministerul de Interne”.

Am solicitat o reacție oficială de la purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Munteanu, și urmează să o publicăm.

Amintim că astăzi, la tipografia „Universul” au fost găsite mai multe materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. La fața locului, au fost mai mulți deputați PAS, dar și PSRM. Acolo, au intervenit și reprezentanții Inspectoratului de Poliție, care au ridicat materialele tipărite și le-au dus la sediul inspectoratului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram