/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Primele restricții în Suedia de la începutul pandemiei. Ce măsuri au fost anunțate

missing
11 noiembrie 2020, ora 19:59

Suedia va interzice vânzarea de alcool după ora 22:00 în baruri și restaurante, începând cu 20 noiembrie, scrie Bloomberg. Este prima formă de lockdown pe care Suedia o anunță de la începutul pandemiei, până acum mergând doar pe formula recomandărilor, notează Digi 24

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie.

„Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven.

Recent, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței.

Recomandările par însă să aibă efect limitat. În ultima săptămână, numărul infectărilor a atins un nou record, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de internări.

Premierul Lofven a declarat că este gata să impună măsuri mai stricte pentru a limita întrunirile publice, dacă recomandările nu dau rezultate.

În ultimele zece zile, numărul pacienților de la ATI s-a dublat în Suedia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram