joi, 28 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCombina Axial-Flow 6140 de la Case IH – pentru a salva fiecare bob

Combina Axial-Flow 6140 de la Case IH – pentru a salva fiecare bob

Recomandate

În ultimele zile ale lunii octombrie, compania Agroprofi a desfășurat un seminar de demonstrare a combinei Case IH model Axial-Flow 6410 pe terenurile întreprinderii agricole Pociumbăuțanul SRL. Un grup de producători agricoli de la nordul republicii, pentru care decizia de achiziționare a unei noi combine este practic finalizată, au venit să vadă tehnica performantă în proces de recoltare a porumbului.   

 

Iurie Vasilica, manager de produs Agroprofi

„Combinele cu sistem de treierare tip rotor, reprezintă cea mai bună soluție pentru recoltarea întregii game de culturi cerealiere. Porumbul reprezintă o cultură dificil de recoltat: tulpini înalte, dure, cu o cantitate mare de masă vegetală, volum de recoltă sporit și boabe suficient de mari care pot fi ușor deteriorate în timpul procesului de treierat. Dificultățile de organizare și desfășurare a procesului de recoltat în cazul nostru au inclus teren deluros, precum și instabilitatea condițiilor meteo – solul destul de umed la fel ca și boabele în sine”.

Cu siguranță, anul curent a fost unul fără precedent. Din cauza secetei prelungite, recolta de porumb a fost compromisă în majoritatea raioanelor țării. Totuși, sunt unele gospodării, care și în aceste condiții dificile au reușit să obțină o recoltă relativ bună. Proprietarul terenurilor unde a avut loc demonstrarea combinei noastre, este un exemplu bun în acest sens.

Întreprinderea a recoltat peste 5 tone de porumb la hectar.  A fost important să nu fie pierdut niciun știulete, să nu fie distrus niciun bob, obținut cu atâta efort. Fermierii s-au convins: combina marca Case IH, modelul Axial-Flow 6140 s-a isprăvit perfect cu această sarcină.

Caracteristicile specifice ale combinei Case IH sunt: nivelul de dotare suficient de generos, inclusiv la versiunile de bază (cauciucuri late produse de companiile de top din lume, 2 seturi de contrabătătoare și site superioare, tocător de reziduuri vegetale, distribuitor de paie integrat cu antrenare hidraulică), cinematică optimizată și foarte eficientă (9 curele și 3 lanțuri), fiabilitate sporită, precum și cele mai mici costuri de exploatare din clasă.

Productivitatea înaltă a combinelor Case IH este asigurată de un șir de factori: lipsa bătătorului suplimentar în spațiul dintre rotor și camera de alimentare – masa recoltată pătrunde direct în zona de treierat al rotorului, unghi mărit de acoperire a rotorului de către contrabătător. Utilizarea sitelor și contrabătătoarelor specializate furnizate în varianta standard a combinei permite reglarea fină a utilajului pentru orice tip de cultură”.  

În cadrul evenimentului, am propus participanților să aprecieze pe deplin toate avantajele combinei tip rotor Axial-Flow 6140. Toți cei prezenți au avut ocazia să urmărească procesul de recoltare, fiind în cabină lângă un mecanic experimentat. 

Motorul puternic al combinei (417 CP) facilitează abordarea terenurilor dificile fără a reduce din performanță. 

Compania Case IH acordă o atenție sporită locului de muncă al operatorului. Este important cabina să ofere vizibilitate și ergonomie maximă, iar toate comenzile să fie amplasate într-un mod intuitiv, conform algoritmului prestabilit pentru efectuarea operațiunilor tehnologice de recoltare. 

Într-un cuvânt, combinele Case IH sunt utilaje capabile să satisfacă necesitățile chiar și ale celor mai exigenți și profesioniști fermieri.

Marin Ciubara, director Pociumbăuțanul SRL, s. Pociumbeni, r-nul Rîșcani

„Gospodăria noastră gestionează mai mult de 700 ha de teren. Anual alocăm o parte semnificativă din terenuri pentru cultivarea porumbului. Asolamentul mai include și culturi precum floarea soarelui și cereale din prima grupă. De-a lungul anilor, am perfecționat tehnologia agricolă în ceea ce privește lucrarea solului, alegerea materialului semincer, semănatul, fertilizarea și protecția plantelor. Punctul slab, până de curând, era recoltarea. Utilizam pentru acest proces combinele produse în spațiul CSI, dar aveam nevoie principial de a trece la un nivel de muncă fundamental diferit.

Am studiat multe oferte de echipamente de recoltare oferite pe piața locală. Am analizat diferite opțiuni: atât în ​​segmentul Premium, cât și în segmentul Standart. Cele mai eficiente după părerea noastră combine sunt produse de către compania Case IH, considerând multitudinea de factori constructivi și tehnologici pe care acestea oferă clienților săi. Drept urmare, anul trecut întreprinderea noastră a achiziționat o combină Axial-Flow 6140 de la compania Agroprofi – dealer local autorizat Case IH.

Desigur, trecerea la un utilaj de acest nivel, în comparație cu experiența anterioară, este precum un salt de la „pământ la cer”. Dar, după cum s-a dovedit, nu a fost nevoie de eforturi excesive. Mecanizatorul întreprinderii noastre a finalizat un curs de formare la baza tehnică de la centrul regional de servicii Agroprofi. Punerea în funcțiune a combinei a fost supravegheată de inginerii companiei dealerului.

După necesitate, putem apela în orice moment după consultații la specialiștii lor în deservire. Trebuie de remarcat în special faptul că Agroprofi are o bază de deservire tehnică puternică în regiunea noastră, fapt care a jucat un rol important în alegerea combinei de la brandul respectiv. Agroprofi oferă servicii post vânzare la cel mai înalt nivel.

„Datorită celor expuse mai sus, combina a funcționat perfect până acum, nu au existat defecțiuni tehnice. La recoltare, pierderile sunt minime (chiar îmi este greu să calculez procentual – foarte nesemnificativ). Practic nu există boabe deteriorate. Procesarea reziduurilor vegetale este uniformă, după cum și este necesar. Puterea combinei, ținând cont de dimensiunea întreprinderii, este chiar excesivă, așa că oferim fermierilor din zonă servicii de recoltare. Datorită durabilității și siguranței utilajului, aceasta este foarte rentabilă. În 2019, combina noastră a recoltat circa 500 de hectare de floarea-soarelui și 700 de hectare de porumb. În 2020, au fost recoltate 800 de hectare de floarea-soarelui, peste 400 de hectare de porumb, iar sezonul încă nu s-a încheiat”.

„Sunt foarte mulțumit de combina Case IH, Axial-Flow 6410. O pot recomanda cu siguranță colegilor mei fermieri care se gândesc să achiziționeze un utilaj profesionist”. 

AgroProfi WT
AgroProfi WThttp://agroprofi.md
AgroProfi - dealer oficial al companiilor producătoare de tehnică și utilaje agricole: Case IH, Maschio Gaspardo, Vaderstad, Bobcat, Gregoire Besson în Moldova.

Citește și ›

Advertoriale