‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAu început cursurile de instruire în cadrul Academiei AgTech, desfășurată de Agrobiznes, USAID APM...

Au început cursurile de instruire în cadrul Academiei AgTech, desfășurată de Agrobiznes, USAID APM și Tekwill

‹ adv ›
‹ adv ›

Circa 40 de tineri din cadrul instituțiilor de învățământ cu profil agricol au participat marți, 10 noiembrie, la primul curs organizat în cadrul Academiei AgTech, care l-a avut în calitate de speaker pe Roman Gluck – formator Public Speaking. 

Acesta le-a vorbit tinerilor despre cum să-și prezinte ideile și abilitățile, de ce este important să-și promoveze o imagine corectă în mediul online, dar și care sunt companiile din sector spre care ar trebui să se orienteze după absolvirea studiilor.

La webinar au participat și partenerii AgTech Academy – reprezentanți USAID APM și Tekwill, care, la fel, și-au împărtășit experiența privind angajarea tinerilor, cât și cerințele față de aceștia.

Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes a menționat că Academia AgTech este una dintre inițiativele concepute din dorința de a aduna o comunitate de tineri dornici să se implice în dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. 

„La moment, pornim doar cu Academia, dar suntem convinși că în parteneriat cu proiectul Agricultura Performantă în Moldova cât și cu Tekwill vom realiza și alte idei. Pentru tineri această oportunitate era absolut necesară, mai ales în condițiile schimbărilor ce au loc pe piața muncii în ultimii ani, dar și datorită dezvoltării tehnologiilor avansate, cărora în special tinerii le pot face față. Acești participanți și alți tineri cu inițiativă sunt cei care vor putea aduce sectorului agricol un nou suflu”. 

Luminița Crivoi, Director de Dezvoltare Agrobiznes, a remarcat că ideea lansării acestei Academii a apărut încă acum un an, dar a fost  nevoie de timp ca să fie conturate toate aspectele legate de organizare și funcționare. 

„Mă bucur să văd atât de mulți tineri ambițioși, energici și cu inițiativă, care au optat pentru o specialitate agricolă. Sunt sigură că doar unind forțele vom putea realiza foarte multe pentru Republica Moldova și în special pentru sectorul agricol. Aveți toate abilitățile necesare pentru a deveni profesioniști și obține succesul, important este să setați inițial prioritățile corect

Ana Chirița, Directorul strategic și coordonatorul Tekwill, a menționat că AgTech Academy ar putea asigura integrarea tehnologiilor informaționale atât în educație, cât și în sectoare strategice, inclusiv agricultura.

„Este o inițiativă frumoasă și ne propunem ca tehnologiile informaționale să fie cât mai mult asimilate fie în educație, fie în sectoarele emergente sau cele tradiționale. Din cauza crizei care a fost cauzată de pandemie a fost lărgit spectrul de intervenții și, în coordonare cu colegii de la USAID, Suedia am agreat că am dori să vedem mai multe proiecte care vin să ajute sectoarele tradiționale. Îndemnul meu pentru participanți este ca ei să fie activi și să ceară cât mai multe informații de la mentorii ce urmează să fie prezenți la cursurile din cadrul Academiei”.

‹ adv ›

La primul curs a participat și Ben Toric, Directorul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de USAID.

„Încorporarea tehnologiilor digitale în acest sector va oferi, cu siguranță, industriei agricole acele instrumente și informații atât de necesare pentru adoptarea unor decizii mai documentate pentru a îmbunătăți productivitatea. Totodată, aceasta va ajuta la creșterea competitivității sectorului agricol din Moldova, dar va încuraja și tinerii să se angajeze la companiile agricole. Academia vă va oferi noi cunoștințe, experiență și networking în sectorul agtech, ceea ce vă va ajuta să transformați sectorul agricol din țara noastră”.

Mary Nemciuc, Manager de programe StartUp Moldova în cadrul Tekwill a amintit că instruirile vin să completeze cunoștințele pe care le au deja, dar și le oferă posibilitatea de a deveni motorul schimbărilor în mediul în care activează sau vor activa.

„Din propria experiență pot să vă spun că am participat la un proiect asemănător înainte de a mă angaja și aceasta m-a ajutat foarte mult. Sperăm că informația care va fi prezentată în cadrul cursurilor vă va ajuta să fiți interesanți atât în companiile unde veți fi angajați, cât și să aveți o gândire globală ca să puteți înțelege unde sunt inovațiile, unde pot fi implementate. Până la urmă, este important ca să nu deveniți doar o resursă de lucru, dar să vă placă ceea ce faceți”.

Prima ediție a Academiei AgTech se va desfășura în perioada 10 noiembrie – 2 decembrie. Mai multe detalii despre proiect aflați accesând următorul link.  

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii