‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRegulamentul privind cerințele de calitate pentru produsele apicole a fost aprobat

Regulamentul privind cerințele de calitate pentru produsele apicole a fost aprobat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Guvernul a aprobat Regulamentul privind cerințele de calitate pentru produsele apicole, așa precum ceara, lăptișorul de matcă, polenul și propolisul.

Potrivit documentului, este vorba de cerințe de calitate ce se referă la producere, colectare, ambalare și etichetare, dar și norme privind comercializarea acestor produse apicole.

„Implementarea proiectului va aduce beneficii economice prin majorarea volumului de vânzări a produselor apicole, și ineluctabil impozite și taxe la bugetele locale și cel național, precum și majorarea volumului de produse exportate”, se arată în nota informativă a documentului de politici aprobat de executiv.

Potrivit, președintelui Asociației Apicultorilor din țara noastră, lipsa acestor cerințe a împiedicat până acum albinarii locali să exporte ceară, propolis ori lăptișor de matcă, asta deși au avut solicitări din afara țării. Și nici pe piața locală n-au putut comercializa aceste produse.

Documentul, care a fost elaborat de specialiști de la Ministerul Agriculturii, mediul academic, cu sprijinul APM/USAID, poate fi consultat aici.

De menționat că, cerințele de calitate pentru produsele apicole vor intra în vigoare după trei luni de la data publicării Regulamentului în Monitorul Oficial.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›