/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

PD nu mai este la guvernare și nu se află într-o coaliție deja, spune președintele formațiunii Filip

missing
10 noiembrie 2020, ora 23:20

„Din punctul meu de vedere este clar că Partidul Democrat (PD) nu mai este la guvernare și nu se află într-o coaliție deja (n.r. cu Partidul Socialiștilor)”. Declarația a fost făcută de către președintele PD, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebat dacă decizia de a se retrage de la guvernare a fost o încercare de a sări în barca celor care acum au șansa mai mare să câștige alegerile prezidențiale de pe 15 noiembrie, Pavel Filip a spus:

„Noi am argumentat destul de temeinic decizia pe care a luat-o Partidul Democrat și noi am anunțat această decizie acum, înainte de turul doi, dar nu am așteptat după turul doi, ca atunci să nu fim învinuiți de oportunism. Din punctul meu de vedere este absolut firesc”.

Politicianul este de părere că în spatele deciziei luate de premierul Ion Chicu de demite miniștrii democrați și de a-i înlocui pe aceștia stă de fapt președintele în exercițiu Igor Dodon.

„Eu cred că a fost o reacție bolnăvicioasă din partea Partidului Socialiștilor, nu vedem rostul de ce s-a întâmplat asta acum, dar era unul din scenariile absolut previzibile pentru noi, după declarația de sâmbătă pe care am făcut-o, nu putem spune că ne-a luat prin surprindere acest lucru”, a spus Pavel Filip.

Amintim că sâmbătă, conducerea PD a anunțat că se retrage miniștrii delegați în Guvern, după investirea noului președinte care urmează să fie ales duminică, 15 noiembrie. Este vorba de ministrul Economiei, Sergiu Railean, ministrul Educației, Igor Șarov, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, și viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Ulterior premierul Ion Chicu a înaintat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri.

Astfel, pentru funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare a fost propusă Olga Cebotari, Anatol Usatîi a fost înaintat pentru funcția de ministrul Economiei și Infrastructurii, iar Aurel Ciocoi a fost propus pentru funcția de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, la conducere Ministrului Apărării a fost înaintat Victor Gaiciuc, iar Lilia Pogolşa a fost propusă la Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram