image
Sursa foto: captură video

Un pui de urs și mama lui au fost împușcați de soldați ruși după ce s-au urcat pe un submarin nuclear

Membrii echipajului unui submarin nuclear rusesc au împușcat un pui de urs și pe mama lui după ce aceștia s-au urcat pe submarinul acostat într-un port din Kamceatka, provocând un val de furie în rândul opiniei publice. Soldații ruși au ținut să filmeze momentul, pe care l-au aclamat, spunând „Așa te lupți cu urșii în Kamceatka!”, fapt care i-a făcut pe cei care au vizionat clipul în presă și pe rețelele sociale să îi califice drept „animale”, scriu The Moscow Times și BBC.

Înregistrarea făcută de soldații ruși arată cum mam ursoaică și puiul ei înoată către submarin, apoi stau așezați pe punte, după care se aude o împușcătură și ursulețul cade în apă.

„N-avem altă soluție. Așa te lupți cu urșii în Kamceatka!”, se aude o voce pe filmare.

Incidentul i-a obligat pe șefii Flotei din Pacific a Marinei Rusești să dea explicații, susținând că nu exista altă soluție în afara uciderii animalelor, scrie digi24.ro.

Un canal de știri afiliat armatei rusești a susținut pe canalul Telegram că era neapărată nevoie să fie executați cei doi urși pentru că mama ursoaică ar fi fost foarte slăbită și ar fi murit oricum. În imagini se vede însă că ursoaica avea dimensiuni normale pentru specia sa.

Între 10 000 și 14 000 de urși bruni trăiesc în Kamceatka. Ei se hrănesc cu rădăcini, fructe și miere, dar pot să atace oamenii atunci când se simt amenințați.

Noutăţile partenerilor

comentarii: