image
Sursa foto: Getty Images

Americanii au un președinte care a fost la trei Mondiale de fotbal! Cu ce echipă ține Joe Biden

Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite, este un mare fan al sportului - rege chiar dacă nu l-a praticat. Biden a jucat în tinerețe doar fotbal american, dar băieții lui, Beau și Hunter au jucat fotbal în campionatul statului Delaware, dezvăluie cei de la SoccerAmerica.com.

Iar apoi a profitat de orice ocazie pentru a deveni un ambasador al fotbalului și a fost spectator la 3 ediții de Campionat Mondial.

El a dat lovitura de începere în sezonul 2010/2011 din Major League Soccer la meciul dintre Philadelphia Union și D. C. United. De altfel, el este un mare fan al echipelor din Philadephia, de la baseball la NFL.

În același an, a fost suporterul înfocat al naționalei S.U.A. la Mondialul din Africa de Sud.

Iar 4 ani mai târziu a aplaudat din tribună victoria americanilor în fața Ghanei la Cupa Mondială din Brazilia.

El este și un suporter al reprezentativei feminine, de 4 ori campioană mondială și olimpică și este prieten cu una din cele mai mari jucătoare din istorie, Mia Hamm.Iar soția lui este nelipsită de la meciurile naționalei.

De altfel, în luna mai Biden a transmis un mesaj federației nord-americane de fotbal.

”Susțin salarii egale pentru bărbați și femei. În caz contrar, dacă voi ajunge președinte, puteți căuta în altă parte finanțare pentru Campionatul Mondial din 2026”, au fost cuvintele lui Joe Biden.

Peste 6 ani, Statele Unite, Canada și Mexic sunt țările organizatoare ale Cupei Mondiale la fotbal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: