image
Sursa foto: facebook.com/olga.cebotari2

Dodon lasă problema transnistreană pe mâna unui cetățean rus cu acte în regulă; Cine e noul vicepremier pentru Reintegrare

De reglementarea conflictului transnistrean se va ocupa un cetățean al Federației Ruse. Noul vicepremier pentru Reintegrare, Olga Cebotari, numită ieri de președintele Igor Dodon în funcție, deține și cetățenia rusească.

Olga Cebotari a fost numită vicepremier pentru Reintegrare ieri, prin decret prezidențial.

omg.mdomg.md

foto: omg.md

Asta în situația în care Igor Dodon a declarat în repetate rânduri în ultimii ani că persoane care dețin altă cetățenie în afară de cea a Republicii Moldova nu trebuie să dețină funcții în conducerea de vârf a țării.

Chiar și recent, înainte de alegerile prezidențiale, Dodon spunea asta, drept argument împotriva contracandidaților săi din primul tur, care dețin și cetățenia României: „Pentru mine rămâne o prioritate în continuare ca persoanele cu dublă cetățenie să nu fie în conducerea statului. Eu cred că este o problemă că din 8 candidați la funcția de președinte, 5 sunt au cetățenia altui stat? Există riscul ca la o anumită etapă ar putea să nu mai reprezinte doar interesele statului nostru. Eu rămân pe poziția că nu doar președintele, ci în conducerea de vârf a țării să fie doar cetățeni ai Republicii Moldova”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: