Surse: Cine sunt cei doi procurori, ce investighează frauda bancară, filați de cinci foști polițiști

Șeful adjunct de la Procuratura Anticorupție, Vasile Levitchi și procurorul Alexandru Casir au fost filați timp de două săptămâni de cinci foști polițiști. Sursele UNIMEDIA susțin că cei doi procurori investighează dosarul privind frauda bancară și „sunt singurii care nu au putut fi corupți pentru a tărăgăna procesul”.

Foto: UNIMEDIA

Foștii polițiști aveau misiunea să adune materiale compromițătoare pe cei doi procurori, pentru a-i „putea șantaja și dirija în investigarea furtului miliardului”, mai spun sursele noastre.

Solicitată de UNIMEDIA, Procuratura Generală nu a confirmat, dar nici nu a infirmat prezența numelor celor procurori în dosarul de filaj, deschis recent. „La moment, mai multe informații nu putem oferi”, a menționat procurora Maria Vieru.

Pe 3 noiembrie 2020, procuratura a anunțat despre reținerea a patru foști polițiști, în baza unei plângeri depusă de doi procurori, care au observat că sunt filați. Fiind audiați, aceștia au recunoscut filarea, filmarea și înregistrarea procurorilor, menționând că au acționat la indicație, în scopul identificării unor eventuale vulnerabilități în viața privată a oamenilor legii, pentru ulterioara lor discreditare, menită să le afecteze reputația și a-i împiedica să-și exercite atribuțiile funcționale.

Ulterior, presa a scris că în acest dosar, instrumentat de SPIA și PCCOCS, figurează fostul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, dar și Petru Bîrcă, fost adjunct la Administrația Națională a Penitenciarelor. Mai mult decât atât, aceștia ar fi acționat la indicațiile lui Ilan Șor, vizat în frauda bancară.

Trei zile mai târziu, pe 6 noiembrie 2020, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a mai reținut un fost polițist în cazul filării procurorilor, ce investighează frauda bancară. Dosarul este încă în desfășurare.


Pub