Acest costum electric cu aripi îți permite să zbori cu aproape 300 de kilometri la oră

Inginerii din studioul Designworks al constructorului german BMW au creat un set de rotoare electrice montate pe piept, care permit unui costum electric cu aripi să accelereze până la o viteză de aproape 300 de kilometri la oră, relatează New Atlas.

Foto: playtech.ro

În loc să coboare în zbor planat, ca un costum cu aripi convențional, sistemul de propulsie BMW poate scoate 20 de cai putere, permițându-i purtătorului să câștige altitudine, dar numai cât durează sarcina limitată a costumului.

Când ai putea să zbori cu acest costum electric cu aripi de la BMW

Invenția inovativă a fost deja testată în tuneluri speciale și a fost utilizată în timpul a 30 de salturi de testare. În timpul primei sale demonstrații publice, costumul i-a permis cascadorului Peter Salzmann să treacă peste vârfurile munților Del Brüder din Alpii Austriei.

Salzmann – și alți doi cascadori echipați cu costume cu aripi obișnuite, fără cai putere la bord – au sărit dintr-un elicopter de la peste trei mii de metri înălțime. Odată ce au început să zboare în formație, Salzman a trecut cu racheta pe lângă ei și a zburat peste un vârf de munte. Colegii săi, fără puterea suplimentară, au trebuit să zboare în jurul lui, citează Playtech.

Încă nu este clar dacă BMW va construi vreodată un astfel de costum cu aripi, cu propulsie, pentru publicul larg. Invenția uimitoare pare a fi în mare parte o presiune de PR pentru ultimul SUV electric al producătorului de automobile, iX3.

„Într-o atmosferă relaxată, într-o seară, după o zi de testare, am aruncat o mulțime de idei despre cum am putea îmbunătăți performanța”, a povestit Salzmann într-un comunicat de presă. „Una dintre ele era un motor de susținere. Mi s-a părut fascinantă ideea de a putea sări de pe un munte, purtând costumul cu aripi și de a ateriza în grădina mea”, a completat acesta.


Pub