Metalul care va fi scos din clădirea avariată a Filarmonicii Naționale va fi vândut. Banii vor intra în conturile edificiului

Metalul care va fi scos din clădirea avariată a Filarmonicii Naționale va fi vândut, iar banii vor reveni pe conturile edificiului în calitate de beneficiar. Decizia a fost luată în cadrul ședinței a grupului de gestionare a situației în urma lichidării incendiului.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat al IGSU, șeful grupului de lucru, Mihail Harabagiu, a atras atenția asupra respectării stricte a tehnicii securității în cazul muncitorilor responsabili de lucrările de demontare, pentru evitarea situațiilor de risc în procesul efectuării activităților.

Lucrările de demontare a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului produs, au început pe 9 noiembrie. La fața locului pentru executarea acțiunilor sunt antrenați 7 muncitori cu 3 unități de tehnică grea.

Pentru gestionarea situației la Filarmonică va continua activitatea Statul Major al IGSU, care pe parcursul demontării și înlăturării deșeurilor va monitoriza situația.

După ce va fi finalizat acest proces, experții în domeniu vor evalua starea tehnică a edificiului și se vor expune asupra următoarelor etape.


Pub