Turiștii pot vizita epava Titanic pentru 125.000 de dolari anul viitor

Turiștii vor putea în curând să cumpere bilete pentru a se scufunda și pentru a vedea epava Titanic pentru 125.000 de dolari.

Foto: playtech.ro

Prima scufundare după 15 ani este stabilită pentru luna mai, anul viitor, când un grup de nouă persoane va pleca într-o misiune de cercetare de la șase la opt ore. Ei intenționează să exploreze viața marină din jurul navei – care s-a scufundat în 1912 după ce s-a ciocnit de un aisberg, ucigând 1.500 de oameni – și să creeze un model 3D al resturilor sale. Stockton Rush, de la OceanGate Expeditions, a declarat pentru Bloomberg: „Există epave mai bune, poate chiar mai importante, dar oamenii nu știu ce sunt și este greu să vinzi ceva când cineva nu cunoaște”.

Biletul atrăgător include o cabină privată pe o navă, opt zile, în Canada și o invitație de a lua pe rând conducerea unui submarin care va fi folosit pentru a face coborârea de 90 de minute, la aproximativ 5 kilometri de la suprafața Oceanului Atlantic.

Excursia pe Titanic, probabil anuală

Există chiar și comenzi de tip Playstation instalate în submarin pentru a facilita navigarea turiștilor. Aceasta este cea de-a treia încercare a lui Rush de a scoate o expediție în Titanic, după ce primele sale două au avut probleme tehnice, precum și fulgere care au lovit și au distrus sistemul electric al submarinului, citează Playtech.

Un grup de 36 de persoane și-a rezervat deja sloturile la scufundări anul viitor, dintre care mulți au cumpărat și bilete de 250.000 de dolari cu Virgin Galactic pentru a fi turiști spațiali.

Deși acest lucru înseamnă că rămân doar o mână de bilete, Rush speră să facă din expedițiile pe Titanic un lucru anual. În ciuda prețului uimitor, Rush a spus că nu dorește să se înscrie „turiști cu pretenții”. „Nu avem bomboane de ciocolată pe pernă”, a spus el.

El a vorbit și despre modul în care epava s-a schimbat de-a lungul anilor, dar este totuși acolo. „Nu sunt cadavre acolo jos. Există cizme, încălțăminte și haine care arată unde erau oamenii în urmă cu 100 de ani, iar acest lucru este foarte sumbru”, a adăugat el.


Pub