Nicolae Botgros își revine după 3 săptămâni de terapie intensivă. „Am urlat ca un câine, în singurătate și izolare”

Maestrul Nicolae Botgros se simte din ce în ce mai bine, după câteva săptămâni petrecute la terapie intensivă, cu diagnosticul Covid-19, iar în scurt timp urmează a fi externat din spital. Vestea bună a fost făcută publică pe rețelele de socializare.

Foto: Facebook/ Nicolae Botgros

„Primele vești direct de la Maestrul Nicolae Botgros din spital!

În această dimineață am putut discuta cu dumnealui după 3 săptămâni de când a fost internat. Pe 18 octombrie a fost testat pozitiv și de atunci a urmat o perioadă plină de emoții pentru fiecare dintre cei ce l-am cunoscut. Emoțiile au fost uriașe!

După 12 zile de reanimare și terapie intensivă, medicii și-au făcut datoria și l-au stabilizat. LE MULȚUMIM și noi toți și dumnealui!

Ieri, 9 noiembrie, Maestrul Nicolae Botgros a fost adus în secție. Este bine, se simte eliberat de lunga suferință prin care a trecut.

BUCURIA cu care mi-a transmis vestea o am și eu și v-o transmit și dumneavoastră, tuturor!

OMUL, dirijorul, violonistul și imensitatea NICOLAE BOTGROS este din ce în ce mai bine! Urmează să fie supravegheat de medici și apoi externat acasă, unde-l așteaptă doamna Lidia cu vocea caldă, suavă și tremurată. Atât de tremurată cum am auzit-o la aflarea veștii că maestrul este la terapie intensivă, n-o mai auzisem niciodată.

Starea sa de sănătate fiind pe atunci precară, nu i-a fost permis transferul la o clinică din străinătate. Dar, încă o dată avem dovada că Republica Moldova are medici buni, are medici silitori și care, indiferent de situație, fac diferența dintre viață și moarte!

Multă sănătate a transmis telefonic și Maestrul Benone Sinulescu, omul alături de care a susținut nenumărate concerte și a realizat peste 40 de cântece din repertoriul său.

Noi toți îi dorim multă sănătate, bucuria revederii, fericirea renașterii și să vină iarăși printre noi, așa cum îl știm, voios și harnic!”, a scris publicistul Nicușor Benjamin, pe Facebook.

Și jurnalista Rodica Ciorănică a împărtășit vestea bună pe rețelele de socializare: „Tocmai am avut „inspirația” să îl sun pe maestrul Nicolae Botgros. Abia de vorbește, în șoaptă. Dar bucuria că poate șopti, în sfârșit, și că a revenit într-un salon de spital plin de căldură și lumină, dupa aproape o lună de terapie intensivă, este de nedescris!

„Rodica, draga mea, am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine?? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună... mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!...”, a redat jurnalista discuția cu maestrul.

„Nu l-am obosit mult. Am plâns amândoi. Și abia aștept să râdem și să cântăm iarăși, pe scena Omul Anului 2020. De fapt, de pe toate scenele care tânjesc după el”, a mai adăugat Rodica Ciorănică.

Și interpretul de muzică populară Ion Paladi a reușit să discute cu maestrul. „În urma discuției de astăzi cu maestrul Nicolae Botgros mă simt în al nouălea cer de bucurie, inima mi-i plină de speranță că va fi în curînd acasă, liângă familia sa frumoasă şi liângă publicul iubit în scenă! Mulțumim din suflet tuturor cadrelor medicale care și-au adus aportul la însănătoșirea maestrului Nicolae Botgros și Bunului Dumnezeu pentru că ne-a auzit rugăciunile noastre! Mai are un pic până la recuperare deplină, până atunci, suntem cu gândul şi sufletul la maestru, dorindu-i sănătate multă şi însănătoşire grabnică!”, a menționat

Maestrul Nicolae Botgros a fost testat pozitiv la Covid, fiind internat în stare gravă la spital. Acesta a fost transferat, pe 27 octombrie, la Institutul de Medicină Urgentă, în secția de reanimare.


Pub