Principală  —  IMPORTANTE   —   Klaus Iohannis: „Vom fi extrem…

Klaus Iohannis: „Vom fi extrem de atenți la alegerile din această duminică pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova e decis exclusiv de votul cetățenilor”

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat marți seară, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că va fi ”extrem de atent” la alegerile din Republica Moldova, al căror tur doi va avea loc în 15 noiembrie. Președintele a mai transmis că s-a bucurat de rezultatul votului pentru Maia Sandu și că România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de modernizare, transmite G4Media.ro.

”M-am bucurat să văd în turul 1 un vot al cetățenilor pentru candidata Maia Sandu, fiind un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile în Moldova. Am subliniat mereu că drumul spre Europa e unul al progresului, cu reforme în justiție. România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de modernizare. România a investit dezinteresat în infrastructură, școli, spitale – în folosul direct al cetățenilor. Suntem și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova. Vom fi extrem de atenți la alegerile din această duminică pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova e decis exclusiv de votul cetățenilor”, a transmis președintele Iohannis marți seară, citat de G4Media.ro.