TOP 5 speakeri la Moldova Startup Week

Printre ei se află și un antreprenor care a dezvoltat 3 „unicorni” – startup-uri cu o valoare de peste 1 miliard de dolari

Moldova Startup Week revine în acest an cu un program complex dedicat antreprenorilor cu idei inovative din țară. Vor fi 5 zile în care participanții vor avea acces la sesiuni și ateliere de lucru online și offline, întâlniri cu investitorii, „demo days”, expertiză cu privire la cadrul legal, schimb de experiență, informații despre sursele de finanțare pentru cei care își doresc să creeze sau gestionează deja un startup, politici de țară pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Moldova, prezentarea actorilor din domeniu și altele. În spațiul online, vor fi prezenți invitați din peste 10 state, iar antreprenori internaționali cu experiență în dezvoltarea unor startup-uri care valorează miliarde de dolari își vor împărtăși istoriile de succes cu cei conectați la eveniment.

Înregistrează-te aici. Termenul limită pentru înscriere este 12 noiembrie:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2WnZk-BZj-mfgH1teHF7jyQbh7pkalmJE4BUu5eoUcubcjw/viewform?fbclid=IwAR3lQmrYjUcZaReUQzmCKoscrdqdhPRFQZ_Hxg8TaLSvLbGio1oIwFX5M3g

Printre invitații notorii de la Moldova Startup Week se numără:

  • Kamran Elahian (Iran/SUA) este fondatorul și președintele companieiGlobal Innovation Catalyst” și consiliază diferite guverne cu privire la tranziția necesară de la economii tradiționale la cele bazate pe inovare durabilă. De-a lungul carierei sale, Kamran a fost co-fondatorul a zece companii, dintre care trei au devenit „unicorni” – startup-uri cu o valoare de peste 1 miliard de dolari. Timp de 15 ani, el a fost președintele „Global Catalyst Partners”„, o firmă internațională cu un capital de 350 milioane de dolari în administrare și cu investiții în SUA, Japonia, China, India, Israel și Singapore. La baza viziunii sale pentru filantropia globală se află convingerea că tehnologiile informațiilor și comunicațiilor (TIC) pot fi esențiale în dizolvarea barierelor dintre națiuni și în reducerea diferențelor sociale și politice dintre oameni. Această viziune s-a materializat prin fondarea unui ONG (el fiind co-fondator), care printr-un proiect internațional a asigurat computere și acces la internet în 6400 de școli din 36 de țări, punând un accent deosebit pe educația femeilor tinere.

 

  • Moshe Porat (Israel) este un antreprenor „înnăscut”, director executiv al unor startup-uri high-tech, cu peste 25 de ani de experiență în funcții de conducere. Este co-fondatorul și președintele companiei „MESH”, un centru al comunității antreprenoriale inovative, creat în 2014 și care a devenit cel mai notabil tech-hub din Israel. Deține o diplomă de licență în Științe Politice și o diplomă de master în Informatică de la Universitatea din Tel-Aviv. Ține traininguri și cursuri despre antreprenoriat și alternative de angajare dar și despre tehnologii inovaționale, dezvoltarea afacerilor în rândul adolescenților („Wearable Tech Hackaton”, „3D Printing”). În ultimii zece ani, a organizat și a moderat evenimente cu tematici antreprenoriale, precum „BeerTech”, „Global Entrepreneurship Week” și programul „She Codes”, desfășurat în orașul Modiin, Israel. Conduce, de asemenea, numeroase startup-uri și o companie ce dezvoltă produse și servicii pentru copii. De asemenea, Moshe este un activist social și propune inițiative și activități de promovare a antreprenoriatului în rândul femeilor din regiunea Modiin.

 

  • Levan Kavtaradze (Rusia) este specializat în managementul proiectelor IT și inginer de software, cu experiență importantă în sfera Digital Media și licențe software. Inventator, lider de proiect și un cunoscător excelent a temelor legate de proprietatea intelectuală, cu abilități remarcabile de comunicare. În ultimii 10 ani, a susținut dezvoltarea a câteva mii de startup-uri și a verificat zeci de oferte de capital de risc în „TMT Investments”.  Levan a fost lucrat la „IQ Investment Ltd” și „TradeMatic Ltd”, unde a fost responsabil de supravegherea tehnică și financiară a unor aplicații rusești și internaționale și elaborarea business planurilor și a modelelor financiare. De asemenea, el a lansat câteva startup-uri și a activat ca manager de proiect și director de proprietate intelectuală în mai multe companii IT.
  • Antonio Nasuto (Republica Cehă) este director de vânzări la IBM pentru regiunile Europei Centrale și de Est. Este pasionat de strategii, managementul proiectelor, vânzări, construirea strategiilor de piață, instrumente pentru extinderea ecosistemelor și marketing digital. Antonio își desfășoară activitatea profesională punând un accent deosebit pe echipă și motivarea oamenilor pentru a se implica în scalarea afacerilor, investiții în tehnologii inteligente. El este mentor și trainer pentru colegii săi de breaslă – antreprenori și studenți. Are viziuni și atitudini competitive, caută mereu soluții să îmbunătățească experiențele echipei, dar și a consumatorilor. Antonio a fost speaker-ul principal la ultima ediție „Touch Digital Summit”, unde a împărtășit din experiența sa la IBM și platforme online pentru inovarea și creșterea afacerilor.
  • Simon Zagaynov (China) este antreprenor, co-fondatorul și directorul executiv al ExpoPromoter – un serviciu online pentru distribuirea biletelor și standurilor la expozițiile din China. În calitate de director executiv, Simon a semnat contracte cu 800 de expoziții și a atras 1 milion de participanți la evenimentele organizate. În 2018 a intrat în Top 30-30 din Forbes China, ca fiind unul dintre cei mai promițători tineri antreprenori din domeniul marketingului.

Moldova Startup Week este un eveniment marca Techstars, care are loc în peste 50 de țări din lume. Acesta e desfășurat în cadrul comunităților antreprenoriale pentru a aduce împreună oameni relevanți în construirea ecosistemului antreprenorial, de la reprezentanți ai administrației publice, viitori antreprenori, investitori și organizații de suport. „Techstars Startup Week” este organizat de Startup Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul Proiectului Tekwill.

Mai multe despre programul evenimentului poți afla https://startupmoldova.digital/startup-week/

Pentru a fi la curent cu toate detaliile Moldova Startup Week, accesează pagina: https://www.crowdcast.io/e/chisinaustartupweek

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.