01:02:12 24.04.2024
Stiri

IMPORTANT! Secțiile de vot din Milano, Bologna, Parma și Verona și-au SCHIMBAT adresele pentru turul doi al prezidențialelor din 15 noiembrie: Unde vor putea vota duminică moldovenii din Italia

Actualitate 10.11.2020 09:18 Vizualizări2311 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Secțiile de vot din Milano, Bologna, Parma și Verona și-au SCHIMBAT adresele pentru turul doi al prezidențialelor din 15 noiembrie: Unde vor putea vota duminică moldovenii din Italia Mihail Druță // Facebook
Secție de vot din Italia, 1 noiembrie 2020


Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Italiei vor putea vota duminică, în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, în 30 de secții electorale, însă cele din orașele Milano, Bologna, Parma și Verona și-au schimbat adresele.

Ambasada R. Moldova în Italia precizează că schimbările au fost necesare pentru a corespunde exigentelor sanitare și pentru optimizarea procesului electoral.

Desfășurarea procesului electoral a fost permisă de către autoritățile competente italiene, însă acesta trebuie să se desfășoare în conformitate prevederile Decretului Consiliului de Miniștri al Italiei din 3 noiembrie 2020, stabilite pentru zonele de securitate sanitară.

În regiunile din zona „galbenă” este permisă deplasarea pe timp de zi, fiind interzisă în intervalul de timp 22.00 - 5.00.

Pentru regiunile din zona „roșie” și zona „portocalie”, deplasarea se va face în baza unei autocertificări care poate fi descărcată accesând acest link.

„Autocertificarea este documentul care vă permite accesul la secțiile de vot în regiunile cu risc sporit de securitate sanitară. Nu uitați să o descărcați și să o aveți cu Dumneavostră completată, indicând drept motiv de deplasare participarea la alegeri. Autocertificarea este unicul justificativ legal de circulație”, atenționează misiunea diplomatică.

Ambasada R. Moldova în Italia mai roagă cetățenii să păstreze distanța de un metru între alegători, dacă la secțiile de votare se vor forma cozi: „De asemenea, vă solicităm să respectați cu strictețe măsurile de securitate sanitară obligatorii în spațiul public: purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, efectuarea termometriei și dezinfectarea mâinilor”.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 - 21.00.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md