23:40:55 25.04.2024
Stiri

UE va achiziționa 300 de milioane de vaccinuri anti-Covid-19 Pfizer/BioNTech: Are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19

Actualitate 10.11.2020 10:12 Vizualizări976 Autor: Ziarul National
UE va achiziționa 300 de milioane de vaccinuri anti-Covid-19 Pfizer/BioNTech: Are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19


Comisia Europeană va semna în curând un contract pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a anunțat luni Ursula von der Leyen, președinta CE.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce cele două companii au anunțat că vaccinul lor experimental are o eficienţă de peste 90%.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Statele Unite, Japonia şi Marea Britanie au anunţat și ele acorduri de aprovizionare cu Pfizer / BioNTech.

Menționăm că grupul farmaceutic Pfizer Inc. a anunțat luni că vaccinul său experimental are o eficienţă de peste 90% în prevenirea maladiei COVID-19, conform datelor iniţiale provenite dintr-un studiu amplu de fază 3.

„Astăzi este o zi mare pentru ştiinţă şi pentru omenire”, a declarat Albert Bourla, preşedintele şi CEO-ul grupului Pfizer, într-un comunicat oficial. „Am atins acest prag critic în programul nostru de dezvoltare a unui vaccin, într-o perioadă în care omenirea are cea mai mare nevoie de el, cu rate de infectare care stabilesc noi recorduri, cu spitale care se apropie de capacitatea lor maximală şi cu economii care întâmpină mari dificultăţi pentru a se redeschide”, a completat acesta.

Grupul Pfizer şi partenerul său german, compania BioNTech SE, sunt primii producători de medicamente din lume care au prezentat date pozitive furnizate de un studiu clinic realizat pe scară amplă şi care vizează un vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus.

Cele două companii au anunţat, de asemenea, că nu au detectat deocamdată niciun motiv serios de îngrijorare legat de siguranţa vaccinului şi se aşteaptă să obţină aprobarea de utilizare în regim de urgenţă din partea autorităţilor din Statele Unite spre sfârşitul acestei luni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md