20:18:38 23.04.2024
Stiri

Diacov a PIERDUT controlul în PD. Acesta a încercat să-și convingă colegii să rămână alături de SOCIALIȘTI până în ultimul moment

Actualitate 10.11.2020 10:39 Vizualizări3511 Autor: Ziarul National
Diacov a PIERDUT controlul în PD. Acesta a încercat să-și convingă colegii să rămână alături de SOCIALIȘTI până în ultimul moment


Președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, s-a împotrivit ca formațiunea să se retragă de la guvernare și a invocat sâmbătă, în cadrul ședinței Biroului executiv al PD, mai multe argumente în favoarea continuării mariajului cu PSRM. Totuși, Diacov nu a mai fost ascultat de colegii săi.

Citește și: VIDEO // PD își RETRAGE reprezentanții din Guvernul Chicu

Potrivit vicepreședintelui PD, Monica Babuc, decizia ca formațiunea să rămână neutră în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, dar și să se retragă de la guvernare după 15 noiembrie curent nu a fost ușoară.

Citește și: Pavel Filip detaliază decizia PD de a retrage miniștri din Guvernul Chicu și SOLUȚIILE pentru depășirea crizei politice: „În ISTORIA R. Moldova nu au mai fost situaţii când să fie învestit un guvern cu votul majorităţii partidelor din Parlament”

„Au fost 23 de vorbitori, a fost o discuție aprinsă. Deși această decizie a fost dezbătută pe lung, a fost aprobată cu majoritatea absolută de voturi. Doar două persoane au fost împotrivă”, a declarat aseară Monica Babuc, în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la Pro TV.

Citește și: Miniștrii delegați de PD au fost DEMIȘI. Dodon a semnat decretele de revocare din funcție, iar premierul Chicu a găsit deja ÎNLOCUITORI pentru Șarov, Lesnic, Pînzari, Țulea și Sergiu Răilean

Întrebată dacă e vorba de Dumitru Diacov, aceasta a confirmat.

„Nu cred că este momentul să numim..., dar în mare parte aveți dreptate. Acest lucru este o chestie internă a PD”, a precizat Babuc.

Citește și: Igor Dodon CONFIRMĂ că a bătut palma în privința unei noi MAJORITĂȚI. Acesta a asigurat Guvernul Chicu de o „susținere SOLIDĂ” în Parlament: „Noii miniștri trebuie să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung”

Citește și: VIDEO // Un GENERAL de divizie, care aducea ELOGII SEPARATIȘTILOR din Donbas și e CUMĂTRU cu Igor Dodon, preia funcția de MINISTRU al Apărării R. Moldova

De menționat că PD a decis sâmbătă să-și retragă miniștri din Guvernul Chicu după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Totuși, președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu nu au mai așteptat finalizarea alegerilor, iar luni miniștri democrați au fost demiși. Tot luni, în locul democraților au fost numiți, în mare grabă, cinci membrii noi ai guvernului, inclusiv Aureliu Ciocoi (MAEIE), Victor Gaiciuc (Ministerul Apărării), Lilia Pogolșa (Ministerul Educației), Anatol Usatîi (Ministrul Economiei și Infrastructurii) și Olga Cebotari (vicepremier, șefa Biroului pentru reintegrare).

Numai ministrul de Externe, Oleg Țulea, un apropiat al lui Dumitru Diacov, s-a ales cu o nouă funcție - cea de Ambasador al R. Moldova în Ungaria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md