08:48:45 19.04.2024
Stiri

DOC // O nouă SCURGERE de informații privind legăturile dintre Dodon și șeful „subdiviziunii moldovenești” de la Kremlin: „Am primit asigurarea că vom primi AJUTORUL necesar în asigurarea activității secțiilor...”. Maslov ar fi fost numit „DEBIL”

Actualitate 10.11.2020 11:29 Vizualizări3657 Autor: Ziarul National
DOC // O nouă SCURGERE de informații privind legăturile dintre Dodon și șeful „subdiviziunii moldovenești” de la Kremlin: „Am primit asigurarea că vom primi AJUTORUL necesar în asigurarea activității secțiilor...”. Maslov ar fi fost numit „DEBIL” dossier.center
De la stânga la dreapta: Vladimir Cernov și Igor Maslov, al doilea și, respectiv, al patrulea în fotografie


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a făcut publică o corespondență dintre Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, și președintele Igor Dodon. Este vorba de o notă pe care Neguță o pregătește pentru Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar pe care, în prealabil, o consultă cu șeful statului. Subiectul este legat de o întrevedere a diplomatului cu șeful „subdiviziunii moldovenești” de la Kremlin, Igor Maslov, șeful adjunct al Departamentului pentru relații interregionale și culturale cu țările străine din administrația lui Vladimir Putin.

CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

„Mai jos o să vedeți trei imagini – o corespondență dintre Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguța, și președintele Igor Dodon. La corespondență mai sunt copiați șeful cabinetului lui Dodon, Nicolae Posturusu, și consilierul lui Dodon (de ieri din nou ministru) Victor Gaiciuc. Este o notă pe care Neguța o pregătește pentru „centrală”, dar o consultă în prealabil cu Dodon (ceea ce deja nu e ok). Este vorba despre întrevederea dintre Neguța și Igor Maslov, șeful adjunct de direcție din Administrația de la Kremlin. Același Maslov despre care RISE Moldova a scris că e șeful „subdiviziunii moldovenești” de la Kremlin, colonel al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, șef adjunct al Departamentului pentru relații interregionale și culturale cu țările străine”, scrie Alaiba pe blogul său.

CITIȚI și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

Potrivit deputatului, în această notă se vorbește și despre alegerile prezidențiale.

„Un lucru ce mă îngrijorează e punctul 2 din notă (în chenar roșu). Despre alegerile prezidențiale, Neguța comunică: „am primit asigurarea că vom primi ajutorul necesar în asigurarea activității secțiilor (de vot)”. Neguța va trebui să clarifice la ce „ajutor” anume s-a referit. Alt lucru ce mă deranjează este faptul că Dodon își depășește atribuțiile și comite imixtiune în activitatea ambasadei. Dodon citește notele elaborate de Neguța înainte ca acestea să fie remise oficial la MAEIE și le cenzurează cu text deschis.

Citește și: Igor Dodon mai primește o LOVITURĂ înainte de alegeri. Acesta ar fi folosit porecla „KREMLINOVICI” și în discuțiile cu „LAVRENTI”

„Scoate din notă”, îi indică Dodon lui Neguța. Dodon stă ca filtru între ce se întâmplă în ambasadă și ce se comunică pe canalele oficiale – informație ce stă ulterior la baza luării deciziilor. Asta nu poate să fie legal. Dodon urma să primească informația oficial de la MAEIE, așa cum e propus în însăși nota lui Neguța, la final.

Și alt lucru care mă deranjează – Neguța comunică despre faptul că în discuție a fost atins și subiectul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi. După cum reiese din notă (marcat cu galben), Maslov a pledat pentru un sprijin real al anchetei privind asasinarea lui Navalnîi. Neguța se arată ezitant pe acest subiect și cere sfatul lui Dodon – să scrie asta sau nu? Efectiv întreabă dacă să comunice acest lucru la centrală sau nu. Dodon îi dă indicația (ilegală) să scoată asta din notă și îl numește pe Maslov…debil. Dodon este împotriva unei anchete reale a tentativei de asasinare a lui Navalnîi, iar Maslov – pentru o asemenea anchetă”, a accentuat Alaiba.







Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md