01:16:46 20.04.2024
Stiri

Pavel Filip deschide PARANTEZELE despre discuțiile avute cu Maia Sandu, dar și despre pretinsele ÎNȚELEGERI cu cei doi candidați din turul II al alegerilor prezidențiale

Actualitate 10.11.2020 12:42 Vizualizări4395 Autor: Ziarul National
Pavel Filip deschide PARANTEZELE despre discuțiile avute cu Maia Sandu, dar și despre pretinsele ÎNȚELEGERI cu cei doi candidați din turul II al alegerilor prezidențiale Facebook


Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, recunoaște că în ultima perioadă a discutat cu președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, dar spune că acest lucru nu înseamnă că ar fi făcut anumite înțelegeri cu ea. Totodată, fostul premier a precizat că nu a avut înțelegeri nici cu candidatul Igor Dodon.

Potrivit lui Filip, în cadrul discuțiilor cu Maia Sandu au fost discutate chestiuni ce țin de alegerile prezidențiale.

„Am avut în această perioadă discuții cu Maia Sandu, dar fără a fi făcut vreo înțelegere. Am discutat în general despre ce s-a întâmplat în primul tur al alegerilor, cum vedem perspectivele după alegeri și am expus punctul meu de vedere despre criza provocată de pandemie, care a trecut în criza în economie, secetă. O eventuală criză politică ar însemna să pui capacul la toate celelalte”, a declarat Filip într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citește și: Pavel Filip detaliază decizia PD de a retrage miniștri din Guvernul Chicu și SOLUȚIILE pentru depășirea crizei politice: „În ISTORIA R. Moldova nu au mai fost situaţii când să fie învestit un guvern cu votul majorităţii partidelor din Parlament”

În opinia fostului premier, forțele politice sunt obligate să găsească un numitor comun, dacă spun că vor binele R. Moldova. „Anume din acest motiv PD a luat decizia ca după alegeri să existe o forță politică, care ar putea chema la dialog formațiunile politice autentice din Parlament, pentru a discuta pe o platformă largă pentru a depăși criza”, a precizat Filip.

În cadrul aceluiași interviu, liderul democraților a spus că nu are înțelegeri ascunse nici cu Igor Dodon, dar nici cu Maia Sandu.

„Nu am făcut înțelegeri nici cu Igor Dodon, nici cu Maia Sandu. La noi în R. Moldova se exagerează de fiecare dată, că am fost influențat de americani, de europeni, de români, că am făcut înțelegeri tacite cu Maia Sandu etc. Declar că nu am făcut înțelegeri absolut cu nimeni. Acordul de înțelegere, care a fost semnat cu PSRM, a fost făcut public și nimic în spatele acestui Acord nu mai există. Nu există înțelegeri secrete, anexe la acest Acord, nu ne-am angajat că vom susține un candidat unic etc. Nu avem alte angajamente decât cele pe care le-am expus în spațiul public”, a conchis Pavel Filip.

De menționat că PD a decis să fie neutru în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Pavel Filip i-a îndemnat pe membrii și simpatizanții PD să voteze „așa cum le dictează conștiința”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md