00:13:39 24.04.2024
Stiri

Primul TEST pentru GUVERNUL minoritar al lui Igor Dodon, după ce șeful statului s-a lăudat cu o „susținere solidă în Parlament”. „Vom înainta o MOȚIUNEA simplă privind activitatea ministrului Voicu”

Actualitate 10.11.2020 13:47 Vizualizări2385 Autor: Ziarul National
Primul TEST pentru GUVERNUL minoritar al lui Igor Dodon, după ce șeful statului s-a lăudat cu o „susținere solidă în Parlament”. „Vom înainta o MOȚIUNEA simplă privind activitatea ministrului Voicu” deschide.md


Fracțiunea Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” va înainta la următoarea ședință a Parlamentului R. Moldova o moțiune simplă privind activitatea ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Acest demers va fi făcut în contextul investigației publicate ieri, potrivit căreia Voicu s-ar fi implicat în mușamalizarea unui dosar penal în privința unui nepot al socialistului Corneliu Furculiță.

Citește și: AUDIO INCREDIBIL // Oamenii lui Dodon SFIDEAZĂ LEGEA, mușamalizează dosare PENALE și flutură cu LEGITIMAȚIA în fața polițiștilor: „Da aista scoate coracika de deputat și el...”. Ar fi intervenit și ministrul Voicu

„Fracțiunea Platformei „DA” solicită Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea înregistrărilor audio difuzate ieri, în care se presupune că sunt vizați ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și deputatul Corneliu Furculiță.

Citește și: DOC // Socialistul Furculiță și-a SALVAT, ajutat de Pavel Voicu, nepotul prins beat la volan și există deja o decizie de judecată

În acest context, fracțiunea Platformei „DA” va înainta la următoarea ședința plenară moțiunea simplă privind activitatea ministrului Afacerilor Interne, care oricum deja a acumulat mai multe bile negre în ultima perioadă – răpirea cetățenilor noștri de așa-zisul „mgb” din Transnistria, precum și creșterea vertiginoasă a numărului accidentelor rutiere”, a argumentat vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platformei „DA”, Alexandr Slusari.

Citește și: Igor Dodon CONFIRMĂ că a bătut palma în privința unei noi MAJORITĂȚI. Acesta a asigurat Guvernul Chicu de o „susținere SOLIDĂ” în Parlament: „Noii miniștri trebuie să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung”

De menționat că, oficial, Guvernul Chicu nu mai este sprijinit de o majoritate parlamentară, după retragerea democraților de la guvernare. Cu toate acestea, președintele Igor Dodon a declarat ieri, în cadrul ceremoniei de învestire a noilor miniștri, că Guvernul Chicu, în componență nouă, va avea un mandat de durată și se va bucura de „o susținere solidă în Parlament”.

În culoarele politicii se vorbește despre crearea unei noi majorități parlamentare din care ar face parte PSRM, dar și membrii Platformei „Pentru Moldova”. Această platformă este formată din deputații Partidului „ȘOR” (8 deputați n.r.) și cinci parlamentari care au părăsit „Pro Moldova” lui Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md