10:31:09 25.04.2024
Stiri

CEC a renumărat voturile și a anunțat că a autorizat solicitarea privind efectuarea unui EXIT-POLL în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale: Alegătorii vor fi chestionați la ieșirea de la urne

Actualitate 10.11.2020 16:11 Vizualizări705 Autor: Ziarul National
CEC a renumărat voturile și a anunțat că a autorizat solicitarea privind efectuarea unui EXIT-POLL în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale: Alegătorii vor fi chestionați la ieșirea de la urne


UPDATE // Comisia Electorală Centrală a revenit asupra anunțului inițial și susține deja că a autorizat efectuarea unui sondaj de opinie la ieșirea din secțiile de votare de tip exit-poll, în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale.

„În timpul ședinței Comisiei, în procesul de numărare a voturilor membrilor CEC, s-a produs o eroare tehnică. După evaluarea înregistrării video a ședinței, s-a constatat faptul că proiectul de hotărâre a întrunit numărul necesar de voturi, a 5 membri, pentru a fi aprobat”, se arată în comunicatul CEC.

Comisia a acreditat 150 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie.

**************************

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a acceptat, în ședința de astăzi, solicitarea depusă de „Spero” și „Intellect Grup” privind organizarea, pe 15 noiembrie, a unui exit-poll.

Ian Lisnevschi de la „Intellect Grup” a declarat în cadrul ședinței CEC că alegătorii urmau a fi chestionați după ieșirea de la vot, fiindcă realizarea unor asemenea sondaje la telefon „au o marjă de eroare mare”. Sondajul urma a fi realizat la 100 de secții de vot de pe teritoriul R. Moldova.

Pentru realizarea exit-poll-ului în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale au votat patru membri CEC, doi s-au abținut, iar unul a fost împotrivă. Drept urmare, hotărârea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi autorizată desfășurarea sondajului.

Menționăm că, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, în R. Moldova au fost desfășurate două sondaje, persoanele fiind întrebate la telefon dacă au fost la urne și pentru cine au votat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md