18:47:35 28.03.2024
Stiri

OPINIE // Alegerile prezidențiale de duminică au o „IMPORTANȚĂ CRUCIALĂ” pentru R. Moldova: ​Prezența Maiei Sandu la o dezbatere cu Igor Dodon, instrument de propagandă prorusă

Actualitate 10.11.2020 17:29 Vizualizări1902 Autor: Ziarul National
OPINIE // Alegerile prezidențiale de duminică au o „IMPORTANȚĂ CRUCIALĂ” pentru R. Moldova: ​Prezența Maiei Sandu la o dezbatere cu Igor Dodon, instrument de propagandă prorusă B1 TV


Alegerile prezidențiale de duminică au o importanță crucială pentru Republica Moldova, consideră politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA de la București.

„O victorie a lui Igor Dodon va consolida linia promoscovită și deja nervozitatea la Moscova a crescut după victoria lui Joe Biden. Eșecul alegerilor prezidențiale de duminică ar însemna o înfrângere în apropierea granițelor ruse și ar fi foarte prost privită. O victorie a lui Dodon ar consolida o politică deja începută, însă care nu a fost foarte clară. O victorie a Maiei Sandu ar întări direcția proeuropeană, care a fost abandonată câțiva ani, reluată în timpul prim-ministeriatului Maiei Sandu și abandonată din nou. Este vorba despre o alegere istorică. Nu știu dacă este cea mai importantă alegere din scurta istorie a Moldovei, dar cu siguranță este una de importanță extraordinară și va influența politica moldovenească pe termen mediu și lung”, a declarat Cristian Pîrvulescu într-un interviu pentru B1.ro.

În opinia politologului, prezența Maiei Sandu la o dezbatere cu Igor Dodon ar fi instrument de propagandă prorusă.

„Este imposibil de făcut o dezbatere, care ar fi fost în mare măsură speculată de media prorusă. Pentru publicul Maiei Sandu acest lucru nu are importanță, pentru că această fractură, mai mare decât în România, dintre cei care se aliniază mediei proruse și proeuropeni se vede. Și la noi s-a văzut, dar la ei se vede și mai tare. Nu trebuie uitat faptul că media rusă este mult mai influentă în Moldova decât media din România. Ar fi existat în cadrul dezbaterii o serie de inechități și de capcane, niște întrebări pe care ar fi pus-o pe Maia Sandu într-o dificultate. Nu era o dezbatere onestă, ci riscantă, așa că a preferat să-și consolideze poziția. Mi-e greu să cred că acest lucru va conta în campania electorală. Prezența Maiei Sandu la o eventuală dezbatere ar fi servit drept instrument de propagandă prorusă, în special pe posturile în limba rusă. Iar dacă rusofonii nu se prezintă la vot, Dodon este pur și simplu expus”, a mai spus decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md