11:21:03 28.03.2024
Stiri

Noi DEZVĂLUIRI despre „misiunea” Ambasadorului Neguța la Moscova: „Ceea ce informa Neguța MAEIE era și este „floare la ureche” în comparație cu ceea ce făcea în realitate la Moscova. Despre asta cunoaște SIS...”

Actualitate 10.11.2020 17:59 Vizualizări3857 Autor: Ziarul National
Noi DEZVĂLUIRI despre „misiunea” Ambasadorului Neguța la Moscova: „Ceea ce informa Neguța MAEIE era și este „floare la ureche” în comparație cu ceea ce făcea în realitate la Moscova. Despre asta cunoaște SIS...” Facebook


Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, nu ar reprezenta la Moscova interesele republicii noastre, ci exclusiv interesele președintelui Igor Dodon, susține deputatul Iurie Reniță. Mai mult, Dodon ar fi făcut „un târg” cu fostul Ambasador la Moscova, Dumitru Braghiș, doar ca să aibă omul său în capitala Rusiei.

„Nu o singură dată în ultimii ani am atenționat, în mod public, că Andrei Neguța, fostul comunist, actualmente socialist, nu este Ambasadorul R. Moldova la Moscova, ci Ambasadorul personal al lui Igor Dodon la Kremlin și în structurile FSB-iste. Încă din 2010 acesta s-a aflat sub umbrela protectoare a lui Marian Lupu și Dumitru Diacov, inclusiv a unui viceministru PD-ist de la Externe, mare admirator și el al Moscovei, dar și promotor activ al națiunii civice moldovenești.

Citește și: DOC // O nouă SCURGERE de informații privind legăturile dintre Dodon și șeful „subdiviziunii moldovenești” de la Kremlin: „Am primit asigurarea că vom primi AJUTORUL necesar în asigurarea activității secțiilor...”. Maslov ar fi fost numit „DEBIL”

„Plecarea benevolă” în 2017 a lui Dumitru Braghiș din funcția de Ambasador în Federația Rusă (răsplătită de Dodon cu acordarea Ordinului Republicii) a urmărit scopul primordial de a-l reconecta oficial pe Andrei Neguța la rețelele serviciilor secrete rusești, acesta fiind într-o relație specială și permanentă cu generalul Serviciului rus de Informații Externe, Vladimir Cernov (Departamentul moldovenesc din Administrația de la Kremlin).

CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

Ceea ce informa Neguța la Ministerul de Externe de la Chișinău era și este „floare la ureche” în comparație cu ceea ce făcea în realitate la Moscova, informându-l personal doar pe șeful său de partid, Igor Dodon. Acest fapt era cunoscut de toți foștii miniștri de Externe de la 2017 încoace (inclusiv de cei de la SIS), dar niciunul din aceștia n-a avut elementarul curaj să-l revoce din funcție”, menționează fostul dimplomat Reniță.

Sursa citată menționează că, odată cu plecarea definitivă a lui Igor Dodon de la Președinție, va trebui neîntârziat de inițiat procedura de revocare din funcție a lui Andrei Neguța.

Citește și: Igor Dodon mai primește o LOVITURĂ înainte de alegeri. Acesta ar fi folosit porecla „KREMLINOVICI” și în discuțiile cu „LAVRENTI”

„Acesta nu a reprezentat la Moscova interesele noastre naționale, ci pe cele ale lui Dodon și ale Federației Ruse (similar va trebui de procedat și cu o altă conservă rusească, care este într-o „misiune specială” a lui Dodon în capitala SUA). Nu mai avem nevoie de conserve rusești în diplomația moldovenească, dar și în fruntea statului și a diverselor noastre noastre structuri guvernamentale și de securitate”, a conchis Reniță.

De menționat că deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a publicat astăzi documente, care ar demonstra că Ambasadorul Neguța își coordona fiecare pas cu Igor Dodon. Mai mult, șeful statului îi dădea indicații cum să-și redacteze notele pe care urma să le trimită la MAEIE.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md