De Ziua Științei, cercetătorii UTM au primit diplome de onoare din partea guvernului

5-2

În semn de profundă recunoștință și apreciere înaltă pentru activitate remarcabilă, merite și rezultate deosebite în dezvoltarea cercetării, responsabilitate și profesionalism şi pentru promovarea Republicii Moldova la nivel internațional, astăzi, de Ziua Științei, marcată anual în Republica Moldova, în data de 10 noiembrie, Guvernul Republicii Moldova a decernat diplome de onoare celor mai prodigioși cercetători ai Universității tehnice a Moldovei.

Diploma de onoare din partea prim-ministrului Republicii Moldova Ion CHICU a fost înmânată dlui Oleg LUPAN, doctor habilitat în științe tehnice, profesor universitar, iar de diplome de onoare din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării s-au învrednicit dl Nicolae SÎRBU, doctor habilitat în științe fizico-matematice, precum și lectorii universitari Nicolai ABABII și Vasile POSTICA.

Ziua Științei în Republica Moldova a fost instituită prin hotărâre de guvern, fiind marcată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente