fbpx

doc | Un deputat a depus trei denunțuri pe numele directorului Moldsilva, acuzându-l de „încălcări grave”. Reacția funcționarului

Deputatul Radu Marian a depus trei denunțuri pe numele directorului Agenției Moldsilva, Dumitru Cojocaru, pe care îl acuză de mai multe ilegalități, inclusiv pentru că acesta ar obliga pădurarii din toată republica să facă liste cu persoane care la alegeri vor vota pentru Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 11:25) „Niște prostii pe care nu vreau să le comentez” – așa a calificat Dumitru Cojocaru acuzațiile lui Radu Marian. Contactat de ZUGO, directorul Moldsilva ne-a spus că îl va acționa în judecată pe deputat.

Știrea inițială:

Radu Marian susține că are câteva surse de încredere în interiorul sistemului, care i-au comunicat o listă mare de ilegalități comise de socialistul Cojocaru. Printre presupusele încălcări se numără depășirea atribuțiilor de serviciu, implicarea directă în activitatea întreprinderilor de stat silvice, dar și luare de mită.

„Dumitru Cojocaru ar fi primit sume între 30.000 și 70.000 euro de la directorii de întreprindere, pentru a fi numiți în funcție sau pentru a fi lăsați să lucreze mai lucreze. Pentru inginerii silvici și șefii de ocoale silvice, Cojocaru a inventat un fel de „atestare”. De la fiecare s-au cerut sume între 1000 și 5000 euro. Sunt 25 de directori, 25 de ingineri-șefi și 80 de șefi de ocol silvic. Puteți face singuri calculele despre ce sume este vorba”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook, enumerând o serie de „încălcări grave” de care s-ar face vinovat directorul Moldsilva.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dragi pădurari, vreau să vă îndemn să nu îi ascultați ordinele, nu faceți agitație electorală pentru Dodon, nu mergeți la împărțit pliante. Noi suntem alături de dvs. Haideți să avem un pic de răbdare și împreună vom scăpa de corupți”, a mai scris parlamentarul PAS.

Moldsilva, deranjată de „atacurile furibunde asupra silvicultorilor”

Declarațiile lui Marian vin la o zi după ce reprezentanții Moldsilva au publicat un mesaj de protest ce vizează o serie de acuzații în adresa silvicultorilor.

„Atacurile denigratoare, din ultima perioadă, în adresa silvicultorilor, provoacă nedumerire și revoltă în rândurile tuturor angajaților Agenției „Moldsilva”. Practic, de câteva săptămâni, suntem martorii unei campanii murdare și dezgustătoare din partea unor specialiști în manipulare, care din convingerea că „realizează lucruri mărețe” în așa zisele investigații, își camuflează nu doar adevăratele intenții, dar și propriile nume”, scrie pe pagina Agenției.

De asemenea, în mesaj se mai menționează că atacurile furibunde asupra silvicultorilor trebuie stopate de urgență, or bunul nume și calitatea faptelor ce îi caracterizează pe subalterni pot fi restabilite, inclusiv prin decizii ale instanțelor de judecată”.

Adresarea vine la scurt timp după ce în presă au apărut informații că responsabili de la Moldsilva ar face liste cu persoane pentru ca acestea din urmă să voteze la alegerile prezidențiale pentru Igor Dodon.

ZUGO va cere reacția lui Dumitru Cojocaru la acuzațiile din partea deputatului Radu Marian.

Articole asemănătoare

Back to top button