marți, 23 aprilie, 2024
15 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Casa din livadă. Noi tipuri de construcții în agricultură

VIDEO. Casa din livadă. Noi tipuri de construcții în agricultură

Recomandate

Edineț, nordul Moldovei, locul unde câmpurile și livezile se întind pe kilometri întregi. Aici locuiește și își dezvoltă afacerea unul din clienții companiei Steelbox, cărui a reușit să-i transforme ideea în realitate. 

Gospodăria Țărănească „G.Ț. Scutaru Victor” deține o frumoasă livadă de măr, având necesitate urgentă de spațiu pentru muncitori, unde aceștia se vor odihni după ziua de muncă, vor lua masa sau se vor adăposti de ploile din perioada recoltării. 

Echipa Steelbox a construit pentru ei o casă din construcții modulare, cu carcasa din metal, iar pereții, acoperișul și podeaua din panouri termoizolante de tip sandwich. Amplasată direct în mijlocul livezii pe un simplu trotuar din beton, casa are două module cuplate între ele, fiecare cu dimensiunile de 3x6m, suprafața totală este de 36m2. 

Termoizolarea și dotările interioare oferă condiții confortabile de trai atât pe timp de iarnă cât și pe timp de vară. Geamurile panoramice deschid o frumoasă priveliște spre livadă. Pentru a realiza și amplasa pe teren această construcție nu este nevoie de autorizație de construire. Termenul de execuție a unui asemenea proiect este de 21 zile. 

În ultima perioadă, tot mai mulți agricultori solicită aceste tipuri de încăperi, în acest context vom menționa câteva avantaje ale construcțiilor din containere modulare în raport cu alte construcții și domeniul lor de utilizare în agricultură:

  • Termen redus de realizare;
  • Preț redus comparativ construcțiilor analog;
  • Adaptabile şi extensibile în orice moment;
  • Montare și demontare rapidă;
  • Garanție și service post garanție;
  • Dezvoltarea proiectelor individuale;
  • Nu necesită autorizație de construire
  • Construcțiile sunt izolate termic și fonic, ceea ce permite crearea unor condiții favorabile pentru trai și pentru etalarea diverselor mărfuri agricole;

În agricultură, aceste construcții pot fi utilizate în calitate de:

  1. Punct observator sau pază;
  2. Spațiu de locuit pentru muncitori;
  3. Spațiu comercial pentru producția agricolă. 

Mai multe detalii despre construcții vedeți aici.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale