‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriS-a dat start exportului de nuci. Prețuri mult mai mici comparativ cu anul trecut

S-a dat start exportului de nuci. Prețuri mult mai mici comparativ cu anul trecut

‹ adv ›
‹ adv ›

Primele loturi de nucă moldovenească au ajuns deja la export. Acestea au fost livrate în Italia, Turcia, susține președintele Asociației Nucicultorilor din țara noastră, Oleg Tîrsînă. Cu toate acestea, producătorii nu se prea grăbesc cu exporturile din cauza prețurilor existente pe piața externă.

„Primele loturi s-au exportat deja. Altele sunt în negociere și urmează să fie livrate în viitorul apropiat. Producătorii noștri așteaptă prețuri mai mari. Pentru primele livrări era planificat un preț de 1,8 euro kilogramul pentru nuca de calitate medie și până la 2,5 euro per kilogram, dar, tranzacțiile s-ar fi putut modifica între timp. Se stabilește un preț inițial, dar, în rezultatul verificărilor lotului ajuns la destinația finală acestea ar putea să scadă”, explică președintele Asociației Nucicultorilor.

În acest an, prețurile sunt de aproape 2 ori mai mici comparativ cu cele oferite anul trecut. Astfel, dacă în prezent pentru un kilogram de miez se oferă între 4 și 6 euro, în funcție de calitatea acestuia, anul trecut prețurile variau între 8 și 10 euro.

În aceste condiții, nucicultorii sunt nevoiți să aștepte prețuri mai mari, dar până când, situația pe piața externă este destul de incertă, în mare parte, din cauza pandemiei de Covid-19, a menționat Oleg Tîrsînă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii